fbpx

Alice Boman udgiver endnu en smagsprøve fra sit kommende debutalbum

Foto: Märta Thisner

Singlen “The More I Cry” er det seneste singleudspil fra den svenske sangerindes kommende debutalbum, og byder på smukke retroklange med luftige vokaler.

Den Malmö-baserede kunstner Alice Boman er måske ikke et navn du er bekendt med, men chancen for at du har hørt hendes musik, er temmelig stor. Med sange medvirkende i populære TV-serier som Transparent, Wanderlust og 13 Reasons Why, har Alice Bomans musik så småt skabt en dedikeret fanbase. Den 17. januar er den karakteristiske sangerinde dog endelig klar til at stå på egne ben med debutalbummet Dream On.

På det nye album har Alice Boman fået selskab af producenten Patrik Berger, som blandt andet har arbejdet med kunstnere som Robyn, Charli XCX og Santigold. Dette samarbejde har også haft stor indflydelse på “The More I Cry”, som Alice Boman selv forklarer:

Dette er den sidste sang, jeg skrev til mit album, og for mig er det et specielt nummer. Det føltes som en vigtig sang, der bare skulle ud af mig og med på albummet. Sangen blev skrevet på få dage. Jeg spillede det for Patrik en dag i studiet, og vi blev inspireret og begyndte at lege med hans gamle synthesizer og indspillede hele sangens grundform den samme dag. Vi lyttede til den smukke Elvis-indspilning af “Blue Moon”, og Patrik havde sin gamle 50’er mikrofon med, som jeg faldt for. Jeg tror egentlig, at mikrofonen er til at indspille trommer, men vi indspillede vokaler med den.

Singlen har en unik retrovibe over sig, med klare referencer til doo-wop genren med dens nostalgiske produktion og instrumentering. Teksten beskriver en melankolsk håbløs romantiker på en klar og ærlig måde, som når hun synger: “I want to remember how you made me feel / When I still believed that it was for real / So I close my eyes, I’m holding back the tears / Cause the more I cry, the more you disappear”.

Oplev Alice Borman når hun spiller på Hotel Cecil i København den 15. februar 2020, og lyt til den smukke nye single herunder:

Tags:
Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com