fbpx

Bliv en del af fremtidens musikbranche med Innovative Music Management

Foto: Stock

Drømmer du om en karriere indenfor musikbranchen, eller ønsker du blot at udvide din viden og kompetencer indenfor feltet, så er Innovative Music Management måske noget for dig

Du har sikkert hørt om det før, musikbranchen er en lukket fest, og man skal have et solidt netværk og et imponerende CV for overhovedet at få en fod indenfor døren. Det kan derfor være svært at vide, hvor man skal starte, hvem man skal snakke med og generelt, hvilke muligheder man har. Men Innovative Music Management er sat i verdenen for at hjælpe dig på vej, i det virvar som musikbranchen er. Forløbet fokuserer på at skabe et rum, hvor dem der brænder for musik, har mulighed for at møde den allerede etablerede branche og derudover udvide dine profesionelle kompetencer. Forløbet skaber dermed fælles grobund mellem de nye og gamle ansigter i branchen og guider dig i den rigtige retning.

Hvad er Innovative Music Management?

Innovative Music Management er Nordens største musikbrancheforløb udviklet af den danske virksomhed B Group, som har haft stor succes i Danmark såvel som Sverige. Deres mål er at udvikle talenter indenfor de kreative brancher som for eksempel musikbranchen. Under forløbet Innovative Music Management vil du stifte bekendtskab med etablerede branchefolk og skabe grundlag for en karriere i branchen.

Simon Mark Sørensen er manden bag forløbet og med mere end 10 års erfaring – blandt andet har han arbejdet med product management og A&R på verdens største pladeselskab Universal Music – har han skabt et forløb, som er skræddersyet til arbejdslivet og virkeligheden bagefter. Da Simon selv ved hvor svært det kan være at finde sin plads i branchen, og kender til de problemer man kan støde ind i, har han skabt en komplet pakke, hvor man møder stærke undervisere, får en lang række kompetencer og skaber et stærkt netværk, som altsammen har fokus på at hjælpe dig på vej. Foløbet er derfor et springbræt og en guidende hånd ind i den konkurrencedygtige musikbranche. Hør om grundlæggeren Simon Mark Sørensens egen vej ind i branchen i videoen herunder:

Hvad bliver der egentlig undervist i?

Forløbet tager udgangspunkt i at hjælpe fremtidige musikbranchefolk ind i industrien. Dette sker igennem undervisererne, som udelukkende er profesionelle branchefolk – og igennem en fokuseret undervisning fra disse. Forløbet sikrer dermed, at ens netværk udvides, og at man udvikler kompetencer, som er relevante for branchen. Undervisningen bliver fordelt ud i syv moduler, som hver især har fokus på et bestemt element af branchen. Blandt andet ‘Idé & Konceptudvikling’, hvor du vil få redskaber til at gøre afstanden mellem tanke og handling kortere og redskaber til, hvordan man sikrer at ens ideer og koncepter skaber værdi. På modulet ‘Projektledelse i Musikbranchen’ får du undervisning i, hvordan du leder et projekt samt de værktøjer, man kan gøre brug af. Om det er en pladeudgivelse, en festival eller noget helt tredje, så vil du få et indblik i, hvordan man optimerer sin ledelse. Et tredje modul er ‘PR, Marketing & Sociale Medier’, hvor man stifter bekendtskab med konkrete PR og marketingsredskaber, som du kan bruge i din karriere.

Den tidligere deltager Natalie Mortensen, der nu er hos Warner Music UK, fortæller om forløbet:

– Jeg har været ovenud tilfreds med Innovative Music Management-forløbet og fandt samtlige moduler ekstremt spændende. Mine lørdage har aldrig været bedre spenderet, og jeg har gennem kurset lært en fantastisk masse. Jeg vil derfor opfordre alle, som drømmer om en karriereveje inden for musikkens verden til at overveje muligheden i dette kursus.

Udover disse moduler bliver du også undervist i de mere økonomiske sider af branchen – med henblik på, hvordan man skaber en forretning, danner givende samarbejder og skaber partnerskaber med et international perspektiv. Gennem alle modulerne vil dygtige og etablerede branchefolk videregive deres viden, erfaringer og oplevelser og give dig et enestående indblik i de mange aspekter af musikbranchen.

Da forløbet gerne vil vedholde dets høje niveau, er der kun et begrænset antal deltagere på forløbet, hvilket gør, at man får rig mulighed for, at skabe personlig kendskab til det faglige såvel som praktiske områder i musikindustrien. Så hvis du altid har drømt om at arbejde med musik, eller hvis du allerede er på vej ind i branchen, men mangler det sidste skub, så tilmeld dig forårets forløb på Innovative Music Management her.

Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com