fbpx

Fallulah – Gimle

Foto: Julie Montauk
Venue: Gimle
Dato: Lørdag den 12. oktober 2019

Den ene pragtpræstation overtog den anden, da den elektroniske pop-duo ARES leverede perfekt support for den dansk-rumænske sangerinde Fallulah, der gav publikum fuld valuta for pengene.

Fallulah – Gimle
4.5 / 5 Reviewer
Rating4.5

Da Fallulah, hvis borgerlige navn er Maria Christina Apetri, gik på scenen på Gimle i Roskilde, var det med et veloplagt band, der bidrog til, at de charmerende numre ramte publikum i øjenhøjde. Gimle er, med sin autentiske stil og ydmyge størrelse, det perfekte sted at spille for en kunstner som Fallulah – og til trods for at stedet kun var lidt over halvfyldt, fik de fremmødte en oplevelse, der på en og samme gang var intim, energisk og visuelt lækker.  

Især med numre som “Give Us a Little Love” og “Bloodline” beviste Fallulah, at hun er en kunstner, der kan levere ørehængende popmusik med noget på hjerte. Ikke nok med, at mange af Fallulahs sange har noget at byde på; hun formåede også at levere dem med en optræden, der (ikke mindst på grund af trommeslager Lasse Herbst) kom langt udover scenekanten og nærmest gjorde det umuligt for publikum ikke at bevæge sig til både rytmerne og de melodisk smukke melodier. 

Balladen “Dysfunctionel” skilte sig smukt ud fra den ellers energifyldte koncert ved ikke at have Herbst bag trommerne. Her blev Fallulah smukt akkompagneret af Susanne Wium på keyboard og Una Skott på guitar, der også sørgede for at levere kor, der både var smukt og knivskarpt og gjorde nummeret til et af aftenens højdepunkter. I den anden ende af skalaen skilte nummeret “Hey You” sig ud ved at gå i den modsatte retning og give publikum en fornemmelse af at være til en rockkoncert. Her fik man fuldt udbytte af både guitar og trommer, der på fornem vis påførte et par smukke skrammer til en koncert, der – sagt med al respekt – ellers var præget af polerede popnumre. På nummeret “Oh Ay Oh”, der normalt bliver sunget i selskab med den danske rapper FVN, viste Susanne Wium musikalsk overskud, da hun kom frem på scenen, rappede sammen med Fallulah og dermed beviste, at hun kan meget andet end blot synge kor og spille keyboard. 

Festlighederne blev perfekt afsluttet med aftenens måske mest dansevenlige nummer “Out of It”. Her gav publikum – på Fallulahs opfordring – det sidste energi, de havde. Denne energi kombineret med en karismatisk og yderst veloplagt Fallulah, gjorde, at jeg tog derfra med en ganske særlig oplevelse. 

Tags:
,
Lars Rosengreen Knudsen
Larsknudsen@bandsoftomorrow.com