fbpx

Forpremiere: Abekejser svinger sig som i lianer gennem genrerne på “Floating Through The Universe”

Foto: Jens Hartmann Schmidt

Medlemmerne i Abekejser spurgte sig selv: ’Hvorfor er der ikke flere akkorder i hiphop, og hvorfor er jazz så dårligt at danse til”. Om de fandt svaret er ikke til at vide, men de har lavet om på det, ved at trække et hav af genrer til sig, og køre det gennem mikser-maskinen.

Man kan ikke putte Abekejser i en boks. Flere af den aarhusianske gruppes medlemmer kommer fra jazzverdenen, men som Abekejser har de fjernet og tilføjet genretræk, så de står tilbage med deres helt egen lyd. De har prøvet at bryde genreregler og musikalske dogmer, og resultatet er et legende, improviserende og eksperimenterende lydunivers.

Ligesom inspirationskilderne Gorillaz og Daft Punk, har de skabt deres eget kosmos, og både deres musikalske og visuelle verden åbner døren til et nyt univers, og er på den måde et Narnia af genrer, aber, cyborgs og fortællinger.

“Floating Through The Universe” er anden single fra det kommende debutalbum af samme navn. Normalt er deres numre udelukkende instrumentale, men “Floating Through The Universe” har lyrik udført af en moduleret vokal, med stærk brug af vocoder. Bandet afslører at det nok er det mest dansable nummer på pladen, og at det altid starter en fest, når de har det med live.

Albummet har været undervejs i to år, og er hjemmelavet i den forstand, at al indspilning er foregået i bandmedlemmernes egne hjem, på hotelværelser, i sommerhuse, eller i øvelokaler i Danmark. For at sætte prikken over i’et har Jacob Worm været inde over som producer, til at gøre de sidste rettelser. 

Videoen til “Floating Through The Universe”, som er produceret af Evgeni Hvristov, er rimelig epokegørende, da den minder om en blanding af et videospil og en animeret Disney-scene. Bandets maskot, Abekejseren, hvis ansigt også pryder albummets coverart, er hovedpersonen. Han holder tempelfest, hvor man følger ham fra han rejser sig fra sin trone, til han vælter omkuld på dansegulvet. Hvad der sker herimellem må du selv finde ud af. Alt vi kan afsløre er, at du vil få abe-capoeira, digitale lazerlys, og et abehovede dannet i stjernehimlen at se.

Er din interesse fanget? Så se med her:

Tags:
Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com