fbpx

FORPREMIERE: Fantasillion drømmer stort og hylder Queen i sin nye single med tilhørende musikvideo

Foto: Daniel Buchwald

På andensinglen “Fantasillionaire” har det nye solo-projekt Fantasillion skabt en spektakulær sang, som på den ene side er bygget op omkring klare referencer til Queen, men som på den anden side har formået at udtrykke noget unikt. Se den eksklusive forpremiere herunder.

Sangskriver og producer Kim Glad Wagner har længe floreret i den danske musikscene. Han har blandt andet skrevet og produceret musik for artister som Nicklas Sahl, Casper Milton og Veronica Maggio – han har spillet i sine egne bands Lastbandalive og Colorkaleido, og i 2017 udgav han sit første soloalbum under kunstnernavnet KIM. Men nu er Kim Glad Wagner klar med det helt nye projekt Fantasillion, som understreger et nyt kunstnerisk udtryk i Wagners karriere. I Fantasillion får kreativiteten frit løb, og musikken lader sig ikke indskrænke. Vi fik første forsmag på denne lyd med debutsinglen “If You Let Me” tilbage i maj 2019, og nu er Fantasillion klar med den længeventede andensingle “Fantasillionaire”.

Denne nye og omfavnende tilgang til musikken er tydelig at høre på “Fantasillionaire”, hvor Kim hylder sine store idoler i det legendariske rockband Queen. Sangen handler om at nå toppen og drømme stort og besidder klare referencer til Queen i musikken såvel som i musikvideoen. Disse referencer bliver brugt som et humoristisk og nostalgisk middel, som når Fantasillion for eksempel trækker på “Bohemian Rhapsody” med sangens bombastiske kor og tekstbidden “Scaramouche, Scaramouche, will you do the Fandango?”, eller når vi ser artisten performe som Freddie Mercury i musikvideoen. Men Queen referencerne bliver også brugt mere subtilt. For eksempel igennem sangens storslåede produktion med Brian May-licks og “We Will Rock You” trommer, eller igennem omkvædets larger-than-life attitude. Så selvom at Fantasillion ikke ligger skjul på sangens intention, formår han dog alligevel at finde sin egen lyd igennem Queen-inspirationen.

Om sangen siger Fantasillion selv:

– Sangen er skrevet i mit hjemmestudie, hvor jeg bruger meget tid. Her har jeg mange op og nedture med min musik, og den her sang handler om alle de store drømme, jeg har, imens min musik bliver til. Det er nødvendigt for mig at drømme sangen stor, mens den bliver skrevet, og i dette tilfælde gav det bare mening at beskrive den store drøm.

Musikvideoen er instrueret, filmet og klippet af Daniel Buchwald, og viser hvordan Fantasillion kæmper for at nå helt til tops. Med et humoristisk udtryk indfanger musikvideoen sangens opløftende og storladne stemning – men belyser samtidig essensen af sangens budskab.

Se den gennemførte musikvideo herunder, og gå på opdagelse i de mange Queen referencer:

Tags:
Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com