fbpx

girlcrush er træt af forældede hetero-regler på den nye single “Manchild”

Foto: PR

Man fornemmer et snært af “man hate” på girlcrush’s tredje single “Manchild”.

Marie Anna Svendsen (bas) Andrea Ida Pronk Jacobsen (trommer) og Nat Stallbaum (guitar) der tilsammen udgør girlcrush, har tidligere været vores Ugens Upcoming, og er nu klar med en ny single.

Nummeret “Manchild” er et stik til de uskrevne og forældede, konservative regler der kan være – og ifølge gruppen ofte er – at finde i heteroseksuelle parforhold. Samtidig er det et pop-punket opråb for kvinder om at stoppe med at please og tage ansvar for mænd. “I’m sick of helping you out, I’ll help myself out” synger de, over de hårdtslående trommer og den livlige bas. Og med udråbet “I’m so done with your kind”, kan nummeret samtidig forstås som en hyldest til queer kærlighed.

Singlen er skrevet ud fra et forhold som bassisten Marie Anna Svendsen 
har haft, altså en specifik historie, men den trækker også på den generelle ubalance der kan være mellem kønnene i et hetero forhold.

Svendsen siger:

“Manchild” er en slags mantra, der endeligt gør op med et toksisk mønster, som går igen i mange heteroseksuelle parforhold – et mønster hvor kvinder går på kompromis med sig selv for at holde sammen på en mand og et sundt forhold. Sangen handler om at sige farvel til usunde realtioner og at prioritere sit eget mentale helbred.

Trioen er udover dette release aktuelle med tre opvarmningskoncerter for Lydmor.

Giv “Manchild” et lyt her:

Tags:
Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com