fbpx

Goss beskriver personlige og store følelser på den energisk single “Blood”

Foto: Jonas Bang

Den vellykkede musiker Goss, der med sin EP ‘Homeland Security’ imponerede Danmark, søger i en ny og energisk retning på singlen “Blood”.

Goss udgiver idag den nye sang “Blood”, som er en efterfølger til hans anmelderoste EP Homeland Security. På tracket indleder Goss en ny retning og lyd på sin kommende musikrejse. Bag Goss gemmer Mads Damsgaard sig. Som tidligere frontmand i Reptile Youth, beskriver den nye single blandt andet også den udvikling Mads gennemgik, for at finde frem til sin egen nye lyd som soloartist. Goss er det første, men meget vellykkede soloprojekt for Mads Damsgaard.

Jeg føler, at jeg med “Blood” er kommet tættere på at udtrykke hvem jeg er som musiker, og som menneske lige nu. Men det føles på en måde også farligt at arbejde mig tættere på hvem jeg er. Det er en ambivalent følelse: På den ene side vil jeg gerne så tæt på en ærlig spejling af mig selv som muligt, men samtidig er jeg bange for at komme for tæt på, fordi jeg dermed tror der er større risiko for at sidde fast. Og det er det sidste jeg har lyst til.

“Blood” er energisk og har en opmuntrende, men samtidig melankolsk vibe. Goss’ forførende stemme tenderer nærmest i en slags grådlignenede lyd, der passer godt til resten af lyduniverset. Den energiske følelse passer godt til sangens tekst, som handler om en stormende forelskelsesfølelse, der overtager hele kroppen, og som nærmest løber i ens blod, deraf titlen “Blood”. Selvom kærlighed er smukt, kan man nærmest føle sig helt fortabt i, og magtesløs over for en anden person. Via kærligheden til et andet menneske, ændrer man sig nærmest gennem dem, og de overtager og hijacker nærmest hele ens organisme. “I think I’m on drugs but I’m not” er en af linjerne, som beskriver den store forelskelse meget slående og lige på. Goss musik er netop slående og lige på, samtidig med at den er fintfølende, og handler om store eftertænksomme emner, som eksempelvis kærligheden – noget der også karakteriserede Homeland Security. Men “Blood” har alligvel en anden vibe, og er mere upbeat end det ellers meget elektroniske og mere mørke Homeland Security. Med de lækre guitartoner og de messende og medrivende linjer på omkvædet, er dette en ny og charmerende retning for Goss, som vi glæder os til at høre mere fra.

Goss beskriver det som:

-et groove jeg aldrig har arbejdet med før. Men det er en energi jeg i høj grad kan forholde mig til. Der er noget fandenivoldsk og ustoppeligt over det. Noget super insisterende. Det er motiverende at tage noget der er så historisk forankret og prøve at gøre det på en ny måde. Tage det ind i en ny kontekst hvor det får et helt andet liv.

Med singlen følger også en musikvideo, der er lige så forførende og lækker som musikken. Her ses Goss blandt andet på forskellige steder i noget der ligner en storby, hvor han står og tripper og danser derudad. Se den her, og bliv ligeså forelsket i Goss’ univers, som vi er:

Tags:
Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com