fbpx

Japanske Hinako Omori fremtryller dystre og skæve melodier på synth-single

Foto: Ozge Cone

Synthezisers, dystre toner og eksperimentring er hvad der præger Hinako Omoris musik. Hør den nye mørke og forførende single, og glæd dig til hendes kommende EP.

Det er det tunge og mørke skyts, der bliver fundet frem på synth-entusiasten Hinako Omoris nye single “Auraelia”. Omori der oprindeligt kommer fra Yokohama i Japan, men nu er bosat i London, er fan af synthesizers og eksperimentelle og finurlige lyde, noget der tydeligt høres på “Auraelia”. Dette kommer sig formodetligt af at musikeren har været ved at uddannede sig til lydtekniker, men i stedet valgte at arbejde fuldtid med musikken. Hun har arbejdet og turneret med kunstnere som blandt andet Georgia, Kate Tempest, James Bay, Ellie Goulding og Fionn Regan.

Tankerne ledes hen på artister som Smerz og POLIÇA, men er stadig en del mørkere og det er i højere grad lydene frem for vokalen, der er det bærende element. Den 22. november står Hinako Omori klar med EP’en i samme navn som singlen. Om værket siger artisten selv:

– Ideen med sangene på “Auraelia” kom frem under en mærkelig periode, hvor jeg havde migræne med aura dagligt i en måned. Den fysiske reaktion som jeg oplevede fra auraerne – glæden, slørrelser, delvist tab af synet og glimt af lys, der omringede mit daglige syn – virkede også til at afspejle de følelser, jeg havde på det tidspunkt – forvirring, mangel på klarsyn, tvetydighed, blandede følelser af håb og melankoli (…) Jeg opdagede at Aurelia er en type gople, som mærkeligt nok også passede perfekt på beskrivelsen! Jeg fandt for nyligt ud af, at gopler ikke har et centralt nervesystem eller en hjerne, men reagerer på stimuleringer gennem deres tentakler – så de flyder nærmest hjælpeløst gennem havet, men måske med en medfødt retningssans.

Hør det dystre og melankolske, men forførende track her:

Tags:
Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com