fbpx

Nordiske hits // Uge 42

Foto: OWMI // Michael Kaack

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 15 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

OWMI – “Early Nothing”

I fredags udgav den københavnske duo OWMI deres debutalbum Tourner. Jakob Miang og Bashir Billow står bag projektet, og har med deres vidtstrækkende rødder i Øst Afrika, norden og Brasilien skabt en alsidig plade, som byder på mange interessante og unikke lydbilleder. Fælles for sangene er deres eksperimenterende udtryk med et mix af elektroniske og akustiske elementer, og duoens smukke vokalproduktioner. På åbningsnummeret “Early Nothing” blander OWMI elementer af hip-hop med elementer af house og R&B, hvilket har resulteret i en blød og dansabel sang med et højt internationalt niveau. Den tilbagelænede klangfarve og vokalproduktion fører ens tanker hen på artister som Kendrick Lamar og Frank Ocean, samtidig med at den understreger OWMIs enestående lyd.

GENTS – “Human Connection, Pt.2”

Fredag var en god dag for dansk musik, og en af de helt store udgivelser den dag var det nye album fra den danske synth-duo GENTS. Human Connection er titlen på duoens nyeste udspil, og følger op på det anmelderroste album About Time fra 2017. Theis Vesterløkke og Niels Fejrskov Juhl som står bag GENTS, har på det nye album formået at perfektionere deres smukke kombination af dansable produktioner og romantiske melodier og tekster. Et af de bedste eksempler på dette er sangen “Human Connection, Pt.2”, som lukker albummet. Her har duoen komponeret et drømmende univers med flydende synthklange og opløftende melodier, hvilket opsummeres af en rå men ærlig guitarsolo til sidst i nummeret.

C.Rou og Orla Engstrøm – “Ice Cream”

Vi har tidligere skrevet om Orla Engstrøm, og det høje internationale niveau som hans gennemførte hip-hop besidder, og i dag har den unge artist i samarbejde med rapperen C. Rou, udgivet den nye samling af sange Audio: Scandi. Samlingen består af tre nye numre, og åbner med det storslåede track “Ice Cream”. Her bliver vi introduceret for en bastung produktion og de to rappers karakteristiske flows, en lyd som Orla Engstrøm beskriver som “Scandi Trap”. På “Ice Cream” blander Orla og C. Rou deres nordiske-trap univers med lyden af international hip-hop, og har sammen skabt endnu et anthem til den danske hip-hop scene.

Ellers tilføjet:

Blæst – “Du gør Det Bedre”
FABER – “Bjerge i Brand”
Blaue Blume – “Vanilla”
FRAADS – “Blinker”
Lhuma – “Run”
Sune Feld – “Når dit helvede bliver koldt”
IAMJJ – “Take It Slow On Me”
Sandra Hussein – “Claim The Game”
The Minds Of 99 – “1,2,3,4”
Mandalai Lamas – “I Don’t Know What To Do With My Life”
Selina Alay – “Miss B’havin”
M. Rexen – “Lover Fighter”

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com