fbpx

Pil er ærlig omkring stalkertendenser forårsaget af forelskelse på sin nye single

Foto: Natasha Penaguião

Danske Pil synger om stalkertendenser på den nye kærlighedssingle med tilhørende musikvideo – Pil der både er kendetegnet ved et fint og legende tekstunivers samt lydunivers.

Sangerinden Pil er klar med det hun selv kalder for et stalker-pop-nummer. ”Hinanden” er efterfølger til singlen“Dø Af Kærlighed”, og samtidig er det en optakt til hendes EP “Når Du Går Herfra”, der udkommer den 18. oktober. Tracket former et diamentralt univers med et naivt udtryk igennem et håbefuldt lys i den dystre mørke ensomhed. “Hinanden” handler om en pige, der står ude i en have og kigger ind af vinduet til en dreng, som hun er forelsket i. Som sangerinden selv påpeger, er det lovmæssigt ikke i orden at stalke andre mennesker, men det kan være svært at lade være, når man er vild med nogen. Sangen leger derfor med grænserne for, hvad man kan tillade sig, når man er drevet af forelskelse. Man er måske nærmest forblændet, og ser måske ikke at man er lidt sindssyg i nogle af de desperate forsøg man gør, på at opnå den andens affektion. Lyder det som noget du kan genkende? Så bør du give “Hinanden” et lyt. Herunder fortæller Pil selv om sangen:

Jeg sad engang en hel aften og gloede ind af vinduet ind til en fyr, jeg var forelsket i. Det føltes på en eller anden måde forkert at sidde dér og betragte ham uden, at han vidste det. Men jeg kunne ikke lade være. Jeg ville følge med i alt, hvad han lavede.

Pils danske, melankolske og fine univers er blevet sammenlignet med Marie Key. Udover at være et ørehængende, smukt og letklingende track, leger Pil også med sproget, og giver sit helt eget unikke bud på, hvordan dansk ulykkelig-kærlighedspop kan lyde. På singlen “Nattely” fik Pil tilegnet sig stor opmærksomhed og skabte en solid mængde listens på Spotify. Hun er både blevet spillet på P3 og P6 Beat. Og med en del veloverståede sommerkoncerter i rygsækken, er Pil klar til at sparke efteråret ind med ny musik. Hun håber at musikken kan få folk til at finde følelserne frem, når de lytter til den og måske genkende sig selv i teksterne. Hvis du synes, at Pil er ligeså spændende som vi gør, kan du opleve hende som opvarmning til Fallulah på Hotel Cecil i oktober. Se musikvideoen, og lyt til Pils flotte røst herunder:

Tags:
Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com