fbpx

FORPREMIERE: Førsteelskers første rå udspil kredser om det polerede, men skrøbelige moderne menneske

Foto: Jens Nordhausen/Gry Colding Ebbesen

Vi har forpremiere på den aarhusianske kvintet Førsteelskers første udspil – en livesession med nummeret “Kontrol”. Giv den et lyt længere nede.

Førsteelsker er et godt bud på et spritnyt alternativt skandinavisk band – ja, de har faktisk ikke engang udgivet deres første single endnu. Til gengæld er gruppen, bestående af forsanger Andrea Klausen, bassist Christian Trier, trommeslager Ludvig Kastberg og guitaristerne Þór Arnarsson og Ólavur Gaard, i dag ude med deres allerførste udspil – nemlig en livesession med sangen “Kontrol”.

“Kontrol” er en ærlig fortælling om angsten for at miste sig selv og at føle sig utilstrækkelig. Den kredser om det moderne polerede, men skrøbelige menneske, som navigerer et kaosfyldt landskab af umødte forventninger og sensitivitet. Lyden er en kontrastfuldt oplevelse, og mellem voldsomt guitarspil og sårbar lyrik skabes Førsteelskers rå lyd. Forsanger Andrea Klausen siger om udspillet:

– Ved at lukke publikum ind i vores egen usikkerhed og frustration, tror vi på, at vi kan skabe et rum, hvor publikum også kan rumme deres.

Førsteelsker udgiver deres debutsingle til foråret, men du kan lytte til “Kontrol” live herunder:

Johanne Adelaide Nickelsen
Johannenickelsen@bandsoftomorrow.com