fbpx

PREMIERE: Norske Soft Ride er ude med psych-indie singlen “Out West” forud for andet album

Foto: Rune Vandaskog

Man kan fristes til at kategorisere Soft Rides nye single som ‘indie-western møder blød psych-pop’. I bund og grund er det et track, der flår os lige luks tilbage til sol, afslapning – og lidt kærlighed.

Det kommende album Lisbon Lights følger op på Soft Rides debutplade Burgundy fra 2017. Nu er den første single herfra ude, i form af “Out West”, der er udgivet på duoens eget selskab. Vokalisten Arne H. Tjelle siger:

Jeg tror det er vigtigt for os nordpå at beholde sommeren inde i os selv hele året, selv insisterer jeg ofte på at gå i shorts og T-shirt, drikke Blå Farris og høre “Idyll” til langt ud i september, og det er jo strengt taget muligt indenfor. Det kan jo hænde, at vi snakker om en sensommer, og den har vel ingen klar afslutning. Jeg plejer at sige at sommerens terminalfase er en social konstruktion.

Han ønsker altså at blive i sommeren liiidt længere, noget vi vel alle kan relatere til her i opløbet på de koldere måneder. Derfor har vi brug for musik til at gøre det nemmere at drømme sig tilbage – og med et hint af psych og et strejf af varm indie-pop lykkes det for Soft Ride at skrue tiden lidt tilbage til sommer og strandlige fornemmelser.

Tags:
Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com