fbpx

Sunx synger om personligt brud fra ekskæreste, der smelter hjertet, samtidig med at man sidder tilbage med en klump i halsen

Foto: Jonas Bang

Den spirende musiker Sunx sætter ord på de store, sårbare og svære følelser, som de flest af os har oplevet gennem livet, samtidig med at han bruger musikken som selvterapi.

Den fremadstormende artist Sunx er klar med sin fjerde single “Future Love”, som kommer i kølvandet på “Heartbreaker Bye”, og som siden udgivelsen den 20. september har ligget på over 10.000 streams på Spotify. Sammen med singlerne “Dude” og “Like a Drive in the Night, Pt. 2”. Alle tre sange fået afspilninger på P3 og P6 Beat.

“Future Love” er sidste single, før Sunxs debutalbum Caress udkommer den 25. oktober. Singlen handler om pladens hovedtema, nemlig det at lære at kunne være alene. Sangen er et hudløst ærligt og sårbart opråb om processen i at finde sig selv efter et brud. Sangens handling finder sted på en gåtur, alene hjem fra byen, tidligt om morgenen. Morten Winther Nielsens (Sunx) fortæller om sangen:

– Jeg skrev sangen ca. et halvt år efter bruddet med min ekskæreste, som jeg havde været sammen med i 10 år. Jeg håndterede, desværre, bruddet på den klassiske måde, ved at feste en hel masse og drikke mig fra sans og samling, hver weekend, indtil jeg begyndte at få oftere og oftere blackouts, og til sidst ikke kunne kende mig selv. Efter at have endt min 30 års fødselsdag alene på en technoklub på Grønttorvet kl. 06 om morgenen, helt slukøret, besluttede jeg mig for, at noget skulle ske. Jeg stoppede helt med at drikke alkohol og startede i kognitiv adfærdsterapi hos en psykolog. 

Sunx fortæller hvordan besøget hos en psykolog udmøntede sig i, at han fandt frem til sin største frygt, nemlig frygten for at være alene. Sideløbende med besøgene hos psykologen brugte Morten arbejdet med pladen som en slags selvterapi og en måde at stille spørgsmål til sig selv, som han bogstaveligt talt gør på “Future Love”. Derudover er størstedelen af pladen produceret alene. Produktionerne skal lyde som noget, der er lavet af én person, så fraværet kan høres. Som om noget har forladt sangen, og noget står alene tilbage og skal bære følelserne.

Sangen ender med linjerne: ”And though the future waits for us we know we can’t escape what came before”. Det vidner om en accept af at livet går videre, men at man for altid vil være mærket og forandret af de vigtige relationer i livet.

Udover soloprojektet Sunx er Morten fast samarbejdspartner med den succesrige danske sangerinde Jada. Men vi er mange, der er glade for at Sunx har givet sig i kast som soloartist. Lyt til den bevægende og smukt melankolske sang her:

Tags:
Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com