fbpx

Tinderbox er klar med et bæredygtig campingområde, som indvies i 2020

Foto: Sissel Emilie Allerup 

Tinderbox sætter kampen ind for at skabe en klimavenlige festival med det netop offentliggjorte bæredygtige campingområde

Når billetsalget til Tinderbox 2020 starter den 22. oktober, vil der for første gang nogensinde være mulighed for at booke en overnatningsplads på det såkaldte TB Camping, som har fokus på bæredygtighed. Det nye miljøbevidste tiltag vil byde på fire forskellige overnatningsmuligheder, som rangerer fra en standard teltplads til det såkaldte Glamping, hvor man får tildelt madrasser, strøm, særskilte toiletter og meget mere. Fælles for alle fire overnatnings muligheder er, at man som gæst får en specifik overnatningsplads, når billetten bookes – som skal ryddes op og gøres i stand til sidst. Dette vil festivalen sikre igennem et depositum, som alle gæster, der har tilkøbt en bæredygtig campingplads, skal lægge, og som kun vil blive tilbagebetalt, hvis ens plads bliver efterladt i samme stand, som man overtog den i.

Det nye bæredygtige tiltag er det seneste i festivalens bæredygtighedsstrategi, som festival chef for Tinderbox Brian Nielsen forklarer:

– Vi vil gøre op med de billeder, vi kender af campingområder, der bliver efterladt med nærmest uoverskuelige mængder skrald og materialer. Vi ved, at vores gæster gerne vil passe på miljøet, og derfor er brugerinddragelse også en af hovednøglerne i vores ambitiøse bæredygtighedsstrategi, og det har vi rigtig god erfaring med og høje forventninger til. Sammen skal vi sørge for, at vi efterlader væddeløbspladsen i samme forfatning, som da vi kom. Det bliver med andre ord ikke længere en mulighed at lade sit telt og andet habengut blive tilbage, når festivalen er slut

Tinderbox Festival 2020 finder sted i Odense fra den 25 – 27 juni.

Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com