fbpx

Ugens Upcoming: Áslaug

Foto: Julie Velthoven

Áslaug har netop udgivet sin anden single “I’m Sorry” med tilhørende musikvideo. I den forbindelse, har vi stillet den spirende sangerinde et par hurtige spørgsmål – så du har mulighed for at lære hende lidt bedre at kende gennem blandt andet Sex and the City og hendes musikalske barndomshjem.

Áslaug Vigfúsdóttir er islandsk sangerinde, sangskriver og producer. Hendes musik er præget af dynamiske firsernostalgiske trommespil, polyfoniske vokalarrangementer og elektriske synthesizers. The Japanese House, HAIM og Lykke Li er blandt sangerindens inspirationer, og hun har en drøm om at leve af sit kreative talent. Lær den hollandsk-fødte musiker bedre at kende herunder:

Hvem er Áslaug?

Mit navn er Áslaug, og jeg er sanger og sangskriver. Jeg er islandsk, men født og opvokset i Holland. Jeg har lavet musik i lang tid, men har først for to måneder siden udgivet min debutsingle “Take From Me”.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Jeg ville beskrive den som alternativ popmusik – med harmoniske vokaler, synthesizers og firser-trommespil. Sangene har en nostalgisk og familiær lyd, men produktionen og sangstrukturen kan overraske.

Hvordan startede du?

Jeg kan ikke huske præcis, hvordan det skete. Det eneste jeg ved er, at der altid blev spillet musik i mit barndomshjem. Min mor og søster sang altid, og jeg ville gerne være ligesom dem, så jeg begyndte også at synge. Senere begyndte jeg at spille klaver og lidt guitar, og kort tid efter skrev jeg mine egne sange.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Det er en ret ensom proces for mig. Jeg skriver altid musik alene, fordi jeg synes det er vigtigt at være fuldstændigt ufiltreret i begyndelsen af den kreative proces. Når jeg arbejder med andre mennesker, er der altid en del af mig, som tænker på og tager deres holdning med ind i processen, hvilket blokerer mit kreative flow. Så jeg låser mig i stedet fast bag klaveret og computeren og begynder bare at skrive, harmonisere vokaler og arbejde på sangstrukturer. Når sangen så er helt færdig, og jeg har en demo, inviterer jeg andre mennesker til at hjælpe med produktionsprocessen.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Det er svært at sige. Når det kommer til hvilken slags musik, jeg lytter til, så har jeg haft så mange forskellige faser. Fra punkrock til R&B og fra folk til jazz. Jeg tror, at alle de faser i høj grad har influeret min lyd. Og oveni det, kan en enkelt sang også inspirere mig til at skrive noget – også selvom den specifikke kunstner ikke lige er min kop te. Men hvis du mener specifikke artister, som har inspireret mig over årene så ville Bon Iver, HAIM, Solange, James Vincent McMorrow, Frank Ocean og The Japanese House være en start.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

“Wuthering Heights” af Kate Bush.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

Jeg har netop udgivet min anden single i fredags, og resten af min EP udkommer til januar. I forlængelse af EP’en udsender jeg en kortfilm – så vi er i den afsluttende fase af det. Oveni det, har jeg samlet mit band, og vi er begyndt at spille koncerter her i Holland. Forhåbentlig får vi også mulighed for at udvide og spille shows andre steder i Europa.

Hvad er drømmen?

Drømmen har ændret sig meget i løbet af de sidste par år, men den eneste ting, der har været en konstant, er musikken i sig selv. Desværre er det i dag ekstremt svært at leve af at være kunstner. Alle vil gerne have gratis musik, gratis festivaler og gratis kunst. Og selvfølgelig er det fantastisk, at der er så stor efterspørgsel – folk vil gerne blive inspirerede, og det elsker jeg. Men ikke mange mennesker tænker på de kunstnere, der står bag det hele – de timelange fortolkninger af folks tanker og følelser til noget så håndgribeligt som film, skulpturer, bøger og musik. Så med det i mente, at det ville være en luksus position at stå i, ville min drøm være at leve af mit kreative arbejde.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

“Take From Me” – jeg har tidligere beskrevet sangen, som essensen af den jeg er som artist, og det tror jeg på stadig er sandt. På EP’en vil der være nogle sange, som er lidt langsommere, lidt mere up-tempo, nogle der er mere poppede, og nogle der er mere alternative. “Take From Me” er kernen af den lyd. Oveni det fortæller denne sang historien om min uafhængighed, og min rejse mod at lære at stole på mig selv og være medfølende overfor mig selv. Jeg er vokset en del siden, jeg skrev sangen, og det er jeg stolt af – så jeg vil gerne have, at folk lytter til den historie.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

Cosmopolitan, fordi Sex and the City inspirerer mig på daglig basis haha!

Johanne Adelaide Nickelsen
Johannenickelsen@bandsoftomorrow.com