fbpx

Ugens Upcoming: Soél

Foto: Mads Siggaard Andersen

Soél er et spritnyt pop-projekt, der med et fængende univers og catchy melodier, er klar til at indtage den danske musikscene.

Under kunstnernavnet Soél skriver Tine Soelbjerg gennemført popmusik med kant og plads til eftertænksomhed. Hendes unikke take på den kommercielle popmusik skaber et interessant lydbillede, som gør at Soéls lyd skiller sig ud, samtidig med at det lyder bekendt. Bag Soél befinder Kasper Welner sig også, som hjælper til på producerfronten. Sammen har de udviklet Soéls internationale, dansable men stadig intelligente lyd, som man kan høre på debutsinglen “Never Mind”. Dette er det første udspil af en række af singler der udkommer i 2020, og peger i retningen af en lys fremtid for Soél og deres smukke popmusik.

Lær Soél bedre at kende herunder:

Hvem er Soél?

Bag Soél står jeg, Tine Soelberg. Sammen med min faste samarbejdspartner, makker og producer Kasper Welner har jeg skabt et pop-projekt, der befinder sig i et kommercielt og alligevel edgy univers fuld af synths og melodiske finurligheder.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Jeg er en stor pop-eksplosion, og har i mange år prøvet at undertrykke det, fordi jeg på en eller anden måde ikke følte, at det var acceptabelt at være så vild med straight-up pop, som jeg i bund og grund også er. Men med Soél projektet har jeg erkendt og anerkendt, at det er dét der kommer ud af mig. I Kasper har jeg fundet mig en makker, der er lige så glad for pop som jeg er, men som også tilfører produktionerne kant og intelligens.

Hvordan startede du?

Jeg fandt ud af, at jeg for alvor kunne noget med min stemme, da jeg gik på efterskole. Jeg har siden da ledt efter en lyd jeg fandt mig hjemme i, hvad der var mig og hvad jeg gerne ville stå på mål for. Jeg har været i gang med forskellige småting, som aldrig blev til så meget, men da jeg ved et tilfælde blev inviteret i studiet af Kasper og hans daværende makker for at skrive til andre artister, fandt vi bare ud af at det fungerede pisse godt at vi skrev sammen. Ja, og så har vi bare fortsat derfra og udviklet vores lyd sammen.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Vi skriver meget sammen, men også i co-writes med andre sangskrivere. Oftest starter vi en sang ud med en form for jam session, hvor Kasper sidder og spiller lidt random på et instrument, typisk et klaver, og så sidder jeg og synger lidt til det, og ud fra det finder vi frem til melodien. Derefter skriver jeg tekst. Vi har også eksperimenteret med, at jeg bare indspiller hvad end der kommer ud af mig til en bestemt akkord-sammensætning, og så lytter vi til det efterfølgende for at finde ud af, hvad der fungerer. Det føles meget naturligt for mig at arbejde på den måde.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Uh den er også svær. Jeg og vi er påvirkede af mange og forskellige artister. Jeg har jo fandme lyttet til alt fra Mariah Carey til Childish Gambino, og alt derimellem siden jeg var lillebitte. Det tror jeg også man kan fornemme, når vi på et tidspunkt har udgivet lidt flere singler. Der er egentlig ikke ét nummer der lyder ens lige nu. Vores inspirationskilder skifter meget – nogle gange nærmest fra uge til uge. Men det er noget af det jeg også synes, der gør musikken spændende at skabe.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Jeg lytter generelt til alt muligt mærkeligt. Jeg elsker at høre (næsten) alle genrer af musik. Lige nu helt klart NAO – på repeat. Derudover lytter jeg også meget til blandt andet Maggie Rogers, Bruno Mars og så synes jeg, at det er pisse spændende at følge med i alle de nye og vilde talenter, der pibler frem i Danmark i øjeblikket.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

Lige nu har vi lige lukket musikvideoen til “Never Mind”. Vi er også i fuld gang med at skrive nye sange og bare ‘keep the creativity flowing’. Vi er begyndt at udvide vores sangskriver-netværk. Det er pisse spændende og giver mig ekstremt meget energi. Jeg elsker co-writes. Jeg har en kæmpe respekt for singer/songwriters, og alle de kunstnere der er dygtige til at skrive alene, men jeg har aldrig kunne det. jeg bliver inspireret af at ping-ponge med andre, og jeg synes ofte også at det er i co-writing sessions, at jeg har oplevet magi opstå.

Hvad er drømmen?

Drømmen er, at de der hører musikken, får noget ud af at lytte til sangene. Det behøver ikke altid at være på et dybere plan, det kan også sagtens bare være at melodien rammer et eller andet. Jeg lytter selv altid mere til melodier end til tekster, fordi melodier og akkord-sammensætninger bare kan røre noget helt særligt i mig.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Jamen det er jo nemt nok. “Never Mind”, er den første single jeg har udgivet under kunstnernavnet Soél. Så i kan jo altid starte der.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

Uh. Så er vores musik nok en Passion smash. Sofistikeret sur – tænk hvis man kunne blive sofistikeret sur. Det må blive et totalt life goal. Lidt sød, lidt vanedannende. 

Lyt til “Never Mind” herunder:

Tags:
Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com