fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 40

Foto: Lil Halima // Sara Saeidi

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til nordisk R&B eller indie, undergrundsrap fra Detroit, eller klassisk ungdoms-pop vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Lil Halima, Canto – Brown Girl Diary (EP)

Lil Halimas varme, atmosfæriske R&B-univers har længe været på vores læber. Hendes lyd er helt unik, og hun har gang på gang, for hver EP, markeret sig selv som et prominent stjerneskud på den skandinaviske musikhimmel – og den nye EP, Brown Girl Diary, er endnu en magisk og velgennemført tilføjelse på hendes musikalske opslagstavle. De syv tracks der udgør EP’en, er skabt i samarbejde med den svenske producer Canto. Hun har bragt sin nordiske, urbane lyd vidt omkring, på by:larm, Øya- Reeperbahn- og Roskilde Festival. Og så giver hun det vokale bidrag til Elias Boussninas “13th floor”.

brenn.

Indierock-drengene i brenn. har endelig smidt debutalbummet Elsker på gaden. Det indeholder blandt andet det elektroniske rocknummer “Toivonen”, som vi tidligere har vist begejstring for. I sommer tog vi en snak med nordmændene, hvor de blandt andet fortæller om det kommende album og vejen til Roskilde Festival – du kan læse interviewet her. Rémy Malchère Pettersen og Edvard Smith Save der udgør brenn., kan opleves når de slår et smut forbi Loppen onsdag den 20. november.

Danny Brown

uknowhatimsayin¿ er det længe ventede album fra Detroit-rapperen Danny Brown. Det fortjener en plads på ugens vigtigste albumudgivelser, da det på genial vis trækker på inspiration fra ikoniske hiphopartister, samtidig med at være prydet af Browns egne musikalske eksperimenter. I vores anmeldelse af uknowhatimsayin¿ får han fire flotte stjerner, og de er så fortjente. Brown har nemlig skabt en plade, der med hjælp fra med-producere som Q-Tip og Thundercat, og features fra blandt andre Run The Jewels og Blood Orange, både er dystert og latterfremkaldende.

LOLA – Look At Us Now (EP)

LOLA er mestre indenfor dansk R&B. Siden vi skrev om “Deep Soul”, den eneste single udgivet forud for Look AT Us Now, har vi ventet på, og glædet os til at debutEP’en skulle komme. LOLA har allerede over 145.000 streams bare på Spotify, og har fået en del opmærksomhed både herhjemme og internationalt. Look AT Us Now har været længe undervejs, da LOLA gerne ville have det perfekte resultat. Gennem deres eget label Lush Reality, er den nu endelig udgivet, sammen med en live-session til nummeret “The Pain”. EP’en er et klassisk break-up-album, hvor vi bliver taget gennem sårbarhed til selvstændighed og styrke. De i alt otte numre der udgør Look At Us Now, er bundet sammen af interludes, LOLA siger selv:

– Vi ser lidt EP’en som en form for kortiflm. Første interlude er lidt introduktionen til kortfilmen, efterfulgt af det første nummer, hvor man tages ind i filmens histories, igennem filmen og slutter med sidste interlude, som er kortfilmens ende. Det hele hænger sammen og skaber sin egen historie.

LOLA kan opleves på Richter i Gladsaxe den 26. oktober. Læs mere her.

King Princess – Hit The Back (EP)

Med nummeret “Hit The Back” fuldender King Princess EP’en af samme navn. Vi har både haft “Ain’t Together” og “Useless Phrases” på vores Uimodståelige-playliste, og queer-ikonet, der til daglig går under navnet Mikaela Straus, har stadig vores fulde opmærksomhed. Med sin omfavnende stemme, og lettere alternative popmusik, fungerer King Princess både som forbillede i LGBTQ-miljøet og solid pop-hitmager.

Gå heller ikke glip af:

Joshua Radin – Here, Right Now
Prader & knecht – You’ll Figure It Out
Lillevangen – Vågen Nu
Maisie Peters – It’s Your Bed Babe, It’s Your Funeral
Trubadur – Så Længe
Fribytterdrømme – Skin
Lauv – ~how i’m feeling~
Dermot Kennedy – Without Fear
Elvis Depressedly – Depressedelica
Wilco – Ode to Joy

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com