fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 41

Foto: Emma Steinbakken // Epic Records Germany

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til melankolsk og storladen pop, lækre spa-poppede, dansable rytmer eller lettere aggressiv indierock, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Emma Steinbakken – Emma Steinbakken

Den blot 16 årige nordmand Emma Steinbakken skriver melankolsk, ærlig og følelsesladet pop, og på trods af sin korte karriere, er hun allerede godt i gang med at skabe et navn for sig selv. Hendes første single”Not Gonna Cry”, fik hurtigt mange streams, og gjorde at flere fik øjnene op for sangerinden. Nu har hun udgivet sin første EP, opkaldt efter sig selv. Mens du lytter til EP’en, kan du glæde dig over at der ligger et interview i vente med Steinbakken.

GENTS – Human Connection

GENTS har skabt et habilt navn for sig selv på den danske musikscene. Men det er ved at være et par år siden at deres anden albumudgivelse About Time udkom. Og det er derfor er en glædelig nyhed at Human Connection har ramt gaden. Der er ikke så meget mere at sige, end at du skal lytte til dette lækre og velkomponerede album, der indhyller dig i skønne fredagstoner, og maler en grå efterårsdag lidt lysere og federe. Hvis du vil have alle detaljer med, kan du passende læse vores anmeldelse af albummet her. Samtidig kan du glæde dig over at GENTS også har annonceret en Danmarksturné i starten af det nye år!

Big Thief – Two Hands

Tilbage i 2016 udgav indierock-bandet Big Thief deres debutplade Masterpiece. Nu er de klar med det nye Two Hands, som er kommet i kølvandet på det tidligere album U.F.O.F, der kom tidligere på året. Big Thief er blevet rost af anmeldere og viser, at de på kort tid har formået at sætte deres præg på musikscenen – både i hjemstaden New York, men også internationalt.  Er du til skrøbelig, smuk, melankolsk og energifyldte toner og tekst – tilsat forførende melodier, skæve og let-aggressive guitartoner med en fuldblodig indlevelse – skal du tjekke dette album ud. Du kan læse vores fulde anmeldelse af albummet her.

GRETA – Ardent Spring, Pt. 1

Kender du ikke GRETA, skal du helt sikkert tjekke hende og hendes nye EP Ardent Spring, Pt. 1 ud! Tag Elektronisk indiepop, bland det med synthpop og drømmende akkorder, tilsæt en luftig og unik vokal og så har du kunstneren GRETA, hvis civilnavn er Greta Louise Schenk. Greta er også en del af pige gruppen IDA RED, men har nu også valgt at gå solo, hvilket viser sig at være et spændende træk for den københavnerbaserede sangerinde. Læs også vores 10 hurtige med kunstneren her.

Drew – Brutal

Danske Drew synger om store følelser, der både smerter, men også gør én stærkere. Drew blev for alvor opdaget da hun i Store Vega stod som support for Alex Vargas, og havde singlen“Hard To Love” som P3s uundgåelige. Albummet leger med filosofien om at lykken kan findes i smerten og i det brutale i livet – deraf titlen “Brutal”. Man finder svar på sindets store spørgsmål i de mørke hulrum af livets aspekt. For Drew selv beretter sangene om en rejse. En rejse der indkapsler tabet af en forælder, lykken i et ægteskab, jalousien overfor en ekskæreste, og kærlighed som man slap, men som stadig hænger fast.

Gå heller ikke glip af:

LHUMA – Liminal Skin
A R I Z O N A – ASYLUM
Ponti – Malerhjerte
Julien Chang – Jules
Bear With Me – Bear With Me
OWMI – “Tourner”

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com