fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 43

Foto: MAJRO // Lina Adam

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til melankolsk og ærlig musik, hårde og genrebøjende dansable rytmer eller powerfyldt og pulserende elektropop, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

MAJRO – Wanna Keep You in My Pocket Forever

Den svenske popsmed MAJRO der går under civilnavnet Myra Granberg, har idag udgivet sit nye album Wanna Keep You in My Pocket Forever. Albummet er fyldt med det ene elektropoppede hit efter det andet. MAJRO er sammen med sine mange nordiske musikalske medsøstre en del af den store nye powerkvindebølge, der leverer kraftfyldte, pulserende og lækre popmelodier. Herunder finder man blandt andre Tove Styrke, som MAJRO selv er inspireret af. Lyt til den nye spirende sangerindes velskrevede sange og forelsk dig i hendes inspirerende og ørehængende popunivers.

AV AV AV – No Statues

AV AV AV har netop idag udgivet deres debutalbum No Statues. Gruppen har været på manges læber i lang tid, og har udgivet op til flere fede numre som f.eks “Airplane Mode” og “No Statues” (der deler navn med albummet). Begge disse tracks er en del af det nye No Statues. Mange er nok også bekendte med det festlige sommervibede track “All Good”, der ligger i en lidt anden boldgade end numrene på No Statues, der derimod bevæger sig i et mere dystert, melankolsk, hårdtslående og omskifteligt univers. Omskifteligt er netop et af de mærkater man kan sætte på gruppen, der er enormt kreative og leger med genrer, lyde og forskelligartede udtryk – alt lige fra klassisk til elektronisk og rap. Dog vil gruppen helst ikke kategoriseres indenfor en genre, men beskriver selv deres musik som noget der bedst kan beskrives i stemninger og atmosfærer. På de 13 numre viser AV AV AV atter deres musikalske talent fyldt med velkomponerede melodier og sublime producerskills. Læs vores interview med AV AV AV og bliv klogere på drengenes musikalske univers.

Sunx – Caress

Vi har haft øjnene på danske Sunx i et godt stykke tid, og det er der altså en god grund til. Sunx fremfører smukke melankolske melodier og ærlige tekster om livets svære tider og om ensomheden – ensomheden og det at turde være alene, som er de største temaer på det nye album Caress. Albummet byder på stof til eftertanke, samtidig med at det indhyller dig i et drømmende univers, hvor tiden står stille, og hvor det er musikken og Sunxs behalige stemme, der er i fokus. Drøm dig væk med Sunx på hans nye yderst flotte album Caress, og husk også at tjekke vores interview med kunstneren ud her.

Vera Hotsauce – Blue Pill

Den unge pulserende powerwoman med det sassy kunstnernavn Vera Hotsauce, er ude med en EP. EP’en byder på to nye numre i form af “On U” og “Fun In The Morning” samt det forudgivne “One Time”. Vi har før haft Vera Hotsauce som vores Ugens Upcoming og på Ugens Uimodståelige, og det er der altså en god grund til. Hotsauces musik er en blanding af pop-rim og hårde hiphop-vibes tilsat en lækker autotunet vokal. Vera Hotsauce beviser at kvinder sagtens kan rappe, spytte beats og være mega seje. Lyt til de fede numre, der skriger på dansemoves og fredagsstemning.

HunBjørn – Next Summer

Den københavnerbaserede sangerinde HunBjørn (aka. Ulla Pihl) laver elektronisk pop og har idag udgivet EP’en Next Summer. EP’en er enormt drømmende, fyldt med melankolske vibes og dybdegående emner – perfekt til en weekend i afslapningen og eftertænksomhedens tegn. Fyldt med smukke melodier, omskiftelige lyde og lettere forvrængede vokaler, der giver pladen et fedt tvist. HunBjørn kan godt give associationer til bandet Chromatics, men er samtidig stadig helt sin egen. Singlen der kom før EP’en Keep Breathing, er en omsorgsfuld opfordring til at turde at stå ved den man er. Sangen er en direkte inspiration fra tendensen hos unge piger og drenge om at skulle leve op til de “perfekte” fremstillinger på sociale medier. Sangen fungerer som en opfordring til at stoppe op og trække vejret.

– Alle kan vel genkende det at sammenligne sig selv med andre, men hvis det bliver så meget at det stækker én, at man slet ikke får gjort ting der gør én glad, så er det tid til at stoppe op. Personligt elsker jeg at møde mennesker, som tør dele ud af sig selv og vise deres sårbarheder. Først der føler jeg mig rigtig tryg ved dem. På det personlige plan er det noget jeg husker mig selv på, når jeg står på scenen eller skal udgive min musik. For mig er det sejt at være modig nok til at dele ud af sig selv.

Gå heller ikke glip af:

Sex Machine Octopus – Plastic Scenes
Anna Soleil – The Tide
Maximillian – Ripples

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com