fbpx

When Saints Go Machine viser atter deres flair for genremiks og eksperimenterende lyde

Foto: Daniel Hjort

When Saints Go Machine er kendt for deres kamæleonagtige talent for at mikse genrer og for at udvikle og eksperimentere i musikken – dette ser vi også på nyeste single “MVL”

When Saints Go Machine er for nyligt begyndt at eksperimentere endnu mere med musikken, der nu både krydser post-punk, eksperimental elektronisk pop og klubgenren. Dette er også tilfældet på nummeret “MVL”. Det er som altid den energiske og eksperimenterende lyd, der findes på mange gamle såvel som de tre nyere udspil “Refelction of your blood” “So Deep” og nu på “MVL” fra WSGM. Dog er det nye kapitel ikke så blødt og finpoleret som det gamle, og der er flere skæve og mærkværdige lyde (tilsat en masse synth-overgange) end tidligere – Noget som falder i god jord herfra.

Med de tre nye numre markerer WSGM en ny æra og vej indenfor musikken i deres eget univers. De mikser genrer, skubber til grænser og forsøger at skabe nye højder, hvilket de i stor grad opnår på den nye, vellykkede “MVL” . “MVL” er et track man kan være vred og melankolsk til, være glad til, eller feste løs til på en tætpakket klub. Nummeret starter ikke in medias res, men bygges langsomt op til et hårdtslående og energisk omkvæd, der gør det umådeligt svært at stå stille. Og så får der lige sneget sig en fed detalje med i slutningen af sangen, hvor man kan høre (formodentligt) forsanger Nikolaj Vonsild grine.

Udover denne lille guldklump fra gruppen er der jo heller ikke længe til at albummet, der har været ventet i hele seks år udkommer. Det udkommer nemlig den 8. november. Spark fredagen igang med singlen lige nu og her.

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com