fbpx

10 hurtige til…IAMJJ

Foto: Robin Skjoldborg

IAMJJ tryllebandt musikverdenen med sit debutalbum ‘Bloody Future’ tilbage i 2018. Nu er den genresprængende kunstner tilbage med sit spritnye album ‘Take It Slow On Me’. Lær den albumaktuelle kunstner bedre at kende herunder.

IAMJJ er en kunstner, der er svær at beskrive, men det er netop også dette, der gør ham og hans musik så interessant og bevægende. Hans skizofrene og kompromisløse tilgang til sangskrivning viser en side af popmusik, som der efterhånden er alt for lidt af. IAMJJ har altid været ærlig i sine skildringer og kompositioner, hvilket afspejles i hans kontrastfyldte og genrebalancerende musik, og dette er ingen undtagelse på Take It Slow On Me, som han forklarer:

Med denne her plade må jeg nok igen indse, at kontraster regerer meget i mit liv. Nogle dage er jeg helt oppe og andre dage er jeg helt nede, og jeg ved ikke, om jeg nogensinde skiller mig af med den veksling.

IAMJJ har udover det nye album også annonceret en Danmarkstour, hvor der vil være rig mulighed for at høre de nye sange i fuld udblæsning. Lær IAMJJ og hans musik bedre at kender herunder:

1. Min musik er…

– Det spørgsmål og hvad er genren? møder jeg tit, og jeg ved ikke helt, hvad jeg skal svare. Jeg stjæler fra mange genrer, afhængigt af hvad der inspirerer mig i øjeblikket. Nogle gange kan jeg kalde det tung indie, og andre gange er det mere gennemsigtigt og lige til..lidt folkeligt på en måde, og så nok på en anden planet. Mit eget liv bliver afspejlet i min musik.

2. Jeg begyndte at lave musik, fordi…

– Jeg kedede mig, og fordi jeg følte at jeg forsvandt.. Jeg ved godt at det er lidt Billy Elliot agtigt sagt, men når tiden føles hurtig, og man aldrig har kunne koncentrere sig, og man så finder noget, hvor man kan fordybe som aldrig før, bliver man hooked.

3. Jeg finder inspiration i…

Film, billeder og musik .

4. Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var…

Da jeg var 14 år og så AC/DC i Parken. Jeg var stor fan af AC/DC, og havde ret stor optur over, da jeg lærte at spille “Thunderstruck” på den der lejrbåls agtige måde! Det kunne virkelig rykke i mig dengang. Alt det man lyttede til i sine teenage år, ville altid frembringe nogle stærke minder, når man hører det mange år efter. På den måde er musik, en form for time capsule, der kan lagre stærke følelser. Stærkere end noget som helst du kan købe.

5. Den vildeste koncert, jeg selv har spillet var…

– Northside i starten af min musik karriere. Det var meget nyt for mig at se mere end 50 mennesker til en koncert. Det var rigtig sjovt!

6. Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg være…

– Indehaver af Danmarks største opdræt af kæledyrskrokodiller.

7. Min yndlingsartist lige nu er…

– Erik Satie. Jeg har netop færdiggjort min plade, og nyder ikke at skulle lytte så meget… instrumentalt kan det få mig helt ned.

8. Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

– RO!

9. Når folk lytter til min musik, skal de…

Det ved jeg faktisk ikke.. Det er meget individuelt hvad folk føler, så jeg kan ikke rigtig pege på noget. Glade og kede af det måske?

10. Mit album er…/Min kommende koncert bliver…

– Mit album er færdigt og hedder ‘Take It Slow On Me’. Min kommende koncert i København bliver den 29. november i Studie 2 og rundt i Danmark i november.

Tags:
Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com