fbpx

BANKS – Store VEGA

Foto: PR
Venue: Store VEGA
Dato: Mandag den 12. november 2019

BANKS’ Store VEGA-koncert var en sensuel, følsom og festlig oplevelse.

BANKS – Store VEGA
3.5 / 5 Reviewer
Rating3.5

Mørket var for længst faldet på, og efterårskulden trak med lynende fart køen ind i varmen, da dørene til Store VEGA åbnede klokken syv. Jeg har længe været fan af BANKSmørke elektropop og blev kun begejstret (og måske lidt overrasket), da sangerinden udgav sit nye album III efter to års rungende stilhed. Med det nævnt, var jeg spændt på at se, om sangerindens koncert kunne leve op til hendes atmosfæriske musikunivers og dystre persona.

Man kan ikke sige at aftenen blev skudt i gang med et brag, men da opvarmningen – den 22-årige islandske sangerinde Glowie gik på, blev publikum forsigtigt taget i hånden og ført ind i et følsomt elektropopunivers. Den aspirerende BANKS’ tog VEGA igennem sine største hits – og på trods af at “I’m Good” og “Cruel” måske lidt fungerer som en modpol til BANKS mørke univers, fik sangerinden mange klapsalver med på vejen, før hun gik af for at gøre plads til aftenens hovedperson.

Til lyden af den viljestærke “Till Now” og skjult bag orange røg satte BANKS tonen for aftenen, og i et virvar af mystik og elektricitet var publikums opmærksomhed fanget fra start. Med sig på scenen havde BANKS sine to kvindelige dansere, som med elastisk og tung dans understøttede det intense sceneshow – temperaturen steg og lyden af hujen og klapsalver skød i vejret, da sangerinden kyssede med dem hver i sær under “Fuck With Myself”, og med bodyrolls og grinding fortsatte det sensuelle sceneshow. Til “Stroke” flagrede BANKS og hendes dansere med røde klæder, og det, at sangerinden tabte sit stykke stof og stødte ind i en danser undervejs løftede kun stemningen og gjorde sceneshowet mere autentisk og naturligt.

BANKS’ vokal stod stærk og fejlfri hele koncerten igennem, men den introverte stjerne var generelt meget fåmælt udover et enkelt “I’m drowning for you Copenhagen”. Det var dog kun indtil sangerinden åbnede op og gav sig i kast med en oplæsning af sit digt “Ode to the Grey Zone” om livets udfordringer og komplikationer – og man kunne tydeligt høre på den grødede oplæsning, hvor meget det betød for hende.

Selvom BANKS dedikerede en del af sin optræden til de dybe følelser, afholdt det ikke publikum fra at hoppe til gulvet rystede. Koncerten nåede sit højdepunkt med “Underdog” og “Sawzall”, og herefter bevægede sangerinden sig over i sine lidt mere poppede, men også mindre populære produktioner – en del af aftenen, som godt kunne have været udeladt. Selvom koncerten henimod slutningen blev lidt ensformig og langtrukken, blev den alligevel rundet af med et brag til lyden af “Gimme” og med et ekstravagant regnbueshow til ekstranummeret “Beggin’ For Thread”.

Tags:
,
Johanne Adelaide Nickelsen
Johannenickelsen@bandsoftomorrow.com