fbpx

Cigarettes After Sex – Den Grå Hal

Foto: Laura Voinescu
Venue: Den Grå Hal
Dato: Fredag den 22. november 2019

Efter en svag start lykkedes det, for det texanske band, at skabe en koncert, der mest af alt kan beskrives som en trancetilstand.

Cigarettes After Sex – Den Grå Hal
3 / 5 Reviewer
Rating3

Selvom koncertens officielle starttidspunkt var kl. 20 skete der først noget en halv times tid senere. Desværre var det ikke bandet der gik på – i stedet startede der en lille film på det store lærred bag scenen, som viste en strand i stormvejr, med tilhørende små tekster. Bandet har højest sandsynligt tænkt dette som værende en del af koncertoplevelsen, og måske for at få folk i den rette stemning.  Men at forvente at, de godt 1500 fremmødte, skulle holde koncentrationen i de ca. 30 minutter, denne film varede, var ikke tilfældet. Publikum blev utålmodige, og den (måske) ønskede effekt udeblev. 

Til trods for denne start, formåede bandet med Greg Conzalez i front at levere en stemningsfyldt koncert. Den Grå Hal har måske ikke den mest optimale lyd, men dens rå og rustikke akustik er de perfekte rammer for et band som Cigarettes After Sex – der leverede en af de slags koncerter, hvor det ikke blev afgørende, hvad som blev sunget eller om man som publikum kunne høre det. Det afgørende og det som gav den gode oplevelse, var bandets evne til at levere en tranceskabende helhed. Om det var bandets hits eller nye sange, der blev sunget, gjorde ingen forskel – hverken for helheden eller for måden publikum tog imod numrene. 

Med aftenens koncert viste Cigarettes After Sex og deres crew, at man, med meget få og simple hjælpemidler, som lidt scenerøg, en diskokugle, og bevægelige og ensfarvede lyskegler, sagtens kan skabe et show, der visuelt bakker både stemningen og musikken op. Gennem hele koncerten blev lærredet på bagscenen, via sort/hvid film og billeder, brugt til smukt at understøtte den trancetilstand, der prægede koncerten. Bandet, og især frontmand, Greg Conzalez, skal have stor ros for aldrig at gå på kompromis med deres sceneshow. Selvom deres udtryk til tider kan mangle nogle nuancer, forsøgte de ikke at kompensere med ligegyldig snak mellem deres numre. De holdt fast i deres tro på, hvad deres musik kan og hvordan den skal spilles live.

Desværre nåede musikken ikke ret langt ud over scenekanten, og salens bagerste publikum fik ikke nævneværdig del i koncertens overordnede stemning, hvilket kom til udtryk, ved en konstant uro og snakken på de bagerste rækker. Måske denne uro havde rod i den langtrukne start, der gav koncerten et uheldigt og ustabilt fundament. For selv med bandets store potentiale, er det en dårlig idé at lade publikum vente så længe. Især når koncerten er én, der kræver publikums fulde opmærksomhed fra start. Havde det ikke været for den svage start, kunne man meget vel have forladt Christianias ikoniske spillested, med en uforglemmelig oplevelse. 

Lars Rosengreen Knudsen
Larsknudsen@bandsoftomorrow.com