fbpx

De 6 bedste Audiotree Livesessions

Foto: Pinegrove // Daniel Topete

Audiotree har siden 2011 lavet livesessions for små og upcoming bands, og har igennem deres hjemmeside – såvel som på YouTube – fungeret som en platform for mange nye musikopdagelser. Vi har udvalgt seks sange fra deres utallige livesessions, som har gjort ekstra stort indtryk på os – alt fra blackgaze til dreampop.

tricot – “On The Boom”

tricot kommer fra Japan, og spiller deres egen poppede version af mathrock-genren. Denne livesession viser hvordan bandet med en legende lethed hopper fra den ene taktart til den anden, synger kor over komplicerede guitar riffs, og spiller deres tekniske musik uden besvær. Hvert medlem af bandet spiller så fedt, at det ville være nok bare at lytte til dem enkeltvis, men sammen formår tricot at give hinanden plads, samtidig med at deres virtuositet skinner igennem. Den gode melodi står altid forrest i lydbilledet, hvilket giver tricot deres unikke lyd. Det er imponerende, og vi var solgt fra første slag – og derfor er tricot med på denne liste.

Phum Viphurit – Long Gone

Phum Viphurit er en thailandsk singer/songwriter, hvis musik bevæger sig indenfor et funky neo-soulet univers. I denne livesession spiller bandet sangen “Long Gone”, der med dens behagelige og rolige klang oser af en unægtelig spilleglæde, som er svær ikke at lade sig rive med af. Med en blød vokal, en ørehængende melodi og et solidt band – der hverisær får en lille solo undervejs – er denne livesession fyldt med good-vibes, talent og et gennemført hit. Gå ikke glip af Phum Viphurit og hans besøg i Audiotree studiet.

Pinegrove – “Problems”

En dag klikkede jeg på denne video uden at kende noget til bandet Pinegrove, men var blot på udkig efter nyt spændende musik – og det viste sig, at blive en af de bedste opdagelser jeg længe har gjort. Jeg var hooked fra første sekund af sangen og af forsanger Evan Stephens Hall intense vokal levering: “This is how I spend my life up…”. Selvom det er en kort video, viser denne livesession, alt hvad der er unikt ved Pinegrove – deres glidende skift imellem sangens forskellige tempi, deres dybe og empatiske tekster og frem for alt deres fantastiske sans for medrivende melodier. Hvis du har mod på mere, råder jeg dig til at gå på opdagelse i resten af denne livesession – du vil ikke fortryde det.

Tera Melos – “Westham United”

Kaotisk, men usandsynlig sikker – dette er lyden af Tera Melos. Den energiske trio spiller kompliceret og indviklet rock med et punket udtryk. Sanger og guitarist Nick Reinharts ukonventionelle tilgang til guitaren, og brugen af effekter, danner grundlag for bandets konstant overraskende lyd, som denne livesession er et fantastisk eksempel på. I dette nummer har bandet pakket musikalske idéer nok til et helt album ind i én sang, og man burde ikke tro at det fungerer – men det gør det bestemt. Denne livesession er en fremragende måde at lære dette unikke orkester bedre at kende. Så dyk ned i det kaotiske, men smukke univers, der er Tera Melos.

Choir Boy – “Leave Me Be”

Denne video er en del af de såkaldte Audiotree Far Out Sessions, hvor Audiotree flytter deres livesessions ud i uvante omgivelser. Her ser vi det amerikanske dream-pop band Choir Boy spille deres drømmende sang “Leave Me Be” midt i en næsten tom italiensk restaurant. Far out videoerne starter altid med at sætte scenen, og vi bliver derfor i det første minuts tid vist rundt i restaurantens tomme lokaler til lyden af Choir Boy, der improviserer et stykke musik. Videoen skaber herigennem et helhedsindtryk, som transporterer én direkte ind i bandets univers. Med reverb-guitar, trommemaskiner og synthesizers bliver bandets drømmende lyd afspejlet i den vemodige stemning på restauranten, og man lytter derfor intenst med fra første akkord.

Deafheaven – “Honeycomb”

Jeg kendte godt til Deafheaven, før jeg fandt denne video, og man kan argumentere for, at de efterhånden ikke er særlig ukendte mere, men denne video er alligevel med på listen, da den udover at fremvise bandet på en ærlig måde, også viser Audiotrees fantastiske cinematiske side. Ligesom videoen ovenover får vi sat scenen fra starten – et tomt auditorium fyldt med gamle møbler og malerier. Dette scenarie passer perfekt ind i Deafheavens storslåede lyd af postrock, black metal og hvad man ellers kan finde i musikken. I gennem billedesiden får Deafheaven, og det over 10 minutter lange nummer, dermed tilført en ekstra dimension, som er i stand til at repræsentere og fremhæve musikken, og det bandet står for på et gennemført og oprigtig plan – se selv med herunder.

Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com