fbpx

Festivalen Northern Winter Beat er klar med et forrygende (næsten færdigt) program

Foto: Efterklang // Rasmus Weng Karlsen

Når Aalborg lægger hus til byfestivalen Northern Winter Beat i starten af næste år, vil der være store internationale navne såvel som interessante danske artister på programmet.

Northern Winter Beat er klar med et næsten færdigt program til næste års festival, som bliver den syvende af slagsen. Festivalen er et samarbejde mellem de tre Aalborgensiske spillesteder Studenterhuset Aalborg, 1000Fryd og Huset i Hasserisgade. Med alt fra pop til støjrock til improvisationsmusik er næste års program en perfekt blanding af udfordrende og eksperimenterende musik. Her kan man blandt andet opleve danske Efterklang, der begynder deres Europa-turné med en koncert på festivalen. Et andet interessant dansk band er duoen Kogekunst, der i denne anledning har udvidet deres line-up med trommeslager P.O. Jørgens (Pere Ubu), saxofonist Henrik Pultz Melbye (Svin), cellist Thorbjørn Kaas og den færøeske rapper Silvurdrongur, som tilsammen vil give en hel unik koncert.

Et af de mest interessante internationale navne på programmet er amerikanske Michael Gira, som nok bedst er kendt fra støjrockbandet Swans. Udover at spille selv vil Swans dokumentaren Where does a body end? også blive vist. Festivalen vil også byde på helt nye navne som gruppen Hiedelem, der består af den ungarske frontmand Attila Csihar (Sunn O))), Mayhem, Tormentor) og Balasz Pandi (Merzbow, Keiji Haino). Med en lyd de selv betegner som “Freeform ritual music for the advanced caveman”, vil gruppen åbne op for deres metal, avantgarde og noise univers.

Der vil i løbet af december og januar blive offentliggjort et par navne, før programmet er fuldendt, men du kan allerede skrive den 30. januar til og med den 1. februar 2020 i kalenderen, hvor festivalen finder sted.

Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com