fbpx

FORPREMIERE: Morten Juul udgiver smuk cinematisk musikvideo til debutsinglen “t h e m O o n”

Foto: Peder Lyngsø

I morgen udgiver Morten Juul officielt musikvideoen til sin allerførste single, men allerede i dag har du mulighed for at dykke ned i hans eksperimenterende univers.

Morten Juul er et spritnyt navn på den danske musikscene, der med en interessante tilgang til singer/songwriter genren er klar til at sætte sit aftryk. På debutsinglen “t h e m O o n” bliver vi kastet ind i et atmosfærisk og mørkt univers bestående af en gentagende versmelodi, og en produktion der med sin minimale opbygning gradvist folder sig ud i løbet af sangen. Med manipulerede vokalteksturer og smukke harmonier er “t h e m O o n” en eksperimenterende debutsingle, der på elegant vis præsenterer lytteren for Morten Juuls melankolske lyd.

I musikvideoen, instrueret af Peder Lyngsø, ser vi Morten Juul vandre rundt på en mørk og øde parkeringsplads. Videoens flotte billeder indfanger sangens minimale, men samtidige følelsesladede udtryk, på en smuk og filmisk facon. Om historien bag sangen og samarbejdet fortæller Morten Juul:

– Sidste efterår gennemgik jeg en periode med stress tæt på livet. Det var en ret hård periode at gennemleve – og i virkeligheden så kommer og går symptomerne stadig den dag i dag. For et par måneder siden blev alting pludselig meget uklart igen – hvilket gik udover min lyst til at være kreativ. Peder (Lyngsø, red.) vidste det godt, og i en SMS midt om natten gjorde han det klart, at han havde lyst til at lave en musikfilm med fire dages varsel. Vi skulle lave den med tanken om at ingen andre end os to nogensinde skulle se den. Han ville bare gerne have mig til at lave et nummer, for så at skabe en stemning og en film ud fra det. Fra det tidspunkt kom musikken og “t h e m O o n” helt naturligt.

Debutsinglen “t h e m O o n” udkommer på streaming tjenesterne den 13. december, men indtil da kan du nyde musikvideoen herunder:

Tags:
Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com