fbpx

girl in red – Lille VEGA

Foto: Alexa Viscius
Venue: Lille VEGA
Dato: Tirsdag den 12. november 2019

girl in red sang sig igennem alle regnbuens farver, og den grå novembernat blev lykkeligt glemt i virvaret af undertøjsanekdoter og plausibelt nærvær.

girl in red – Lille VEGA
4 / 5 Reviewer
Rating4

Køen var lang til Lille VEGA, da jeg ankom til spillestedet en halv time før dørene åbnede. Humøret og forventningsglæden fejlede dog ingenting, og hverken det ene eller andet dalede, da dørene blev slået op. Den kun 20-årige Marie Ulven Ringheim har under aliasset girl in red i løbet af det sidste år cementeret sig som et af de mest prominente indienavne i Norden- og ikke mindst, som et af de vigtigste queer-ikoner på musikscenen i både Nordeuropa og USA. Sangerinden er netop hjemvendt fra en omfattende turné over Atlanten og var tirsdag aften klar til at indtage Danmark med sit farverige musikrepertoire.

Med sig til aftenens koncert – og til publikums store glæde, havde girl in red bragt Isaac Dunbar som support, og den 16-årige amerikaner havde det forventningsfulde publikum i sin hule hånd hele vejen igennem opvarmningen.

Stemningen og temperaturen skød kun yderligere i vejret, da girl in red gik på efter sin unge support. Iklædt en oversized rød t-shirt og sin karakteristiske næsering slog hun sig løs til den grungy “bad idea!”, og salen hoppede og sang med fra start. De rockede moshpits var en rød tråd gennem hele koncerten, og publikum havde tydeligvis ikke brug for sangerinden til at fortælle dem, hvordan de skulle bære sig ad. Specielt til hittet “summer depression”, som er et krystalklart bevis på girl in reds talent for at forvandle dybe og dystre emner til dansable anthems, slog publikum sig løs.

Man kan kun give girl in red bifald for det nærvær – mellem hende og salen såvel som publikum imellem, der lå som et trygt og tykt tæppe over Lille VEGA hele aftenen igennem. På trods af, at sangerinden, som hun selv indrømmede det, var syg, lod hun sig rive med af samtlige numre, og som lyset flydende skiftede fra rødt til blåt og senere til lyserødt og gult i det minimalistiske sceneshow, således flød aftenen afsted, uden at man egentlig bemærkede det. Aftenens hovedperson var utrolig snakkesalig hele koncerten igennem og kom løbende ind på alt fra ekskærester og soulmates til undertøjsanekdoter – og det fik kun girl in red til at stå endnu mere glasklar og autentisk ud på scenen. Uden facade og dekadent sceneshow – bare Marie Ulven med sin elektriske guitar.

Der var plads til både hårde og bløde numre til koncerten, men fælles for dem alle var, at der var dømt fællessang. Til tonerne af blandt andet den ultimative efterårshymne “we fell in love in october”, den fine kærlighedssang “i’ll watch u sleep”, hvor publikum yndigt smed hjertetegn i vejret, og sine “to sange om død”, som hun selv kaldte dem og grinte, tog girl in red os igennem en farvefuld og forskelligartet aften i musikkens navn, hvor fællesnævneren var den gode stemning.

Regnbueshowet afsluttedes med girl in reds største hits – henholdsvis “girls” om “smukke piger” og “i wanna be your girlfriend”. Efter at have vidnet – eller deltaget i, et lettere kaotisk, men sødt forsøg på crowdsurfing, kunne publikum endnu engang bevæge sig ud i den lykkeligt glemte grå novembernat med påmindelsen om, at farverne venter lige om hjørnet.

Johanne Adelaide Nickelsen
Johannenickelsen@bandsoftomorrow.com