fbpx

Jaguar Moon – Jaguar Moon

Foto: Jesper Helbo
Label: Selvudgivet
Udgivelsesdato: 29/11-2019

Jaguar Moon forsøger på deres debut-EP at tage os med på en drømmerejse men ender med at svæve alene væk i forsøget. 

Jaguar Moon – Jaguar Moon
1.5 / 5 Reviewer
Rating1.5

Den mørke, minimalistiske og svævende poptrio Jaguar Moon – ledet af den tidligere Rainbrothers-frontmand Bjarke Bendtsen – er klar med deres selvbetitlede debut-EP, der mest af alt markerer sig ved dårligt nok at efterlade mærkbart aftryk. 

Der er tale om minimalistisk pop med hang til store ekkoflader, drømmende kor og en enerverende rytmeboks, der blot prøver at trække sangene i land. Bendtsens vokal er ligeledes fladt og kedeligt produceret. Et stiltræk, der højest tænkeligt er et bevidst valg, men som føles monotont og uinteressant i længden. 

Et af de gennemgående lyspunkter på EP’ens 4 numre er guitaren, der både er velproduceret og dragende. Særligt på åbningsnummeret “Ostrich” sejrer guitaren, da der mod nummerets afslutning bliver kastet en overraskende men tiltrængt solo afsted. 

Præcis som med guitaren trækker koret også EP’en i den rigtige retning og er i høj grad med til at redde flere af sangene fra at være decideret søvndyssende. Dette gør sig især gældende på det håbløst lange afslutningsnummer, “Lottery”, der ellers kører i langdrag allerede efter de første par minutter. 

“Bird Song” indeholder ligeledes nogle interessante brudstykker og lyriske tematikker, men de gode idéer på EP’en får aldrig lov til for alvor at blomstre og udvikle sig, hvilket resulterer i en debut-EP, der på trods af flere gode grundidéer føles både halvfærdig og uambitiøs. 

Tags:
Theis Jehl
theisjehl@bandsoftomorrow.com