fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 46

Foto: Lydmor // Anna Marin

Så er vi igen klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra charmerende dansk pop til et feministisk synthpop-mash. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

School of X

Hvornår: Torsdag den 14. november
Hvor: Vester Vov Vov

Kunstneren School of X, der går under det civile navn Rasmus Littauer, vil på torsdag optræde på Vester Vov Vov i København med sin nye EP Destiny. Forud for EP’en kom numrene “Destiny” og “Write My Name” som indkapsler artistens nye lydunivers – et lydunivers som er mere organisk, nedtempo, og hvor instrumenterne er mere fremtrædende. Kunstneren får dog stadig vist sit flair for elektroniske vibes, synthmelodier og sublim produktion, som også herskede på de tidligere udspil fra artisten. Alt i alt er den nye vej X har indtrådt stadig enormt fængende, charmerende og interessant. School of X står klar til at performe både nye såvel som gamle numre, når han på torsdag giver (forhåbentlig) en unik, intim og magisk koncert.

Aksglæde

Hvornår: Torsdag den 14. november
Hvor: Pumpehuset

Den danske sanger/sangskriver Aksglæde har de sidste par år cemeteret sig som et af mest prominente upcoming navne i Danmark. Han dyrker på charmerende vis den klassiske pop og berører især temaer som den unge forgængelige kærlighed og hjertesorger, når de er værst. På torsdag giver han sin største koncert til dato, når han gæster Pumpehuset – og hvis du er hurtig, kan du stadig godt nå at få billet. Hvis du vil læse lidt mere om, hvad du kan forvente til koncerten, så giv vores interview med sangeren et (gen)læs her.

SOUNDWAVE

Hvornår: Torsdag den 14 og fredag 15. november
Hvor: Gimle

Sound-Tjek har i ti år præsenteret essencen af den danske spirende musikscene, og sammen med det nye koncertformat WAVE forvandles de til SOUNDWAVE. De har før bevist at være gode til at stille skarpt og have øje for, hvem der blive de nye største navne. I år afholdes der i to dage – med noget af den bedste nye danske musik. Torsdag gælder det The Entrepreneurs, Ilt, Firs, og fredag er det Lydmor, Farveblind, Ravi Kuma, Jonah Wright og Fuld Effekt, der kan opleves, når festlighederne finder sted på Gimle. Begge aftener sluttes af med DJs.

Club Awards

Hvornår: Lørdag den 16. november
Hvor: Brøndbyhallen

For fjerde år i træk hylder Club Awards den danske klubscene, når de på lørdag holder et brag af en awardfest. Det vildeste sceneshow med Nordeuropas største lasershow, liveoptrædener og vilde special effects vil skabe rammen for, at aftenen bliver en blanding af klubfest og koncert. Der vil være minikoncerter fra forskellige artister – også blandt de nominerede i de i alt ti kategorier. Oplev blandt andet Snavs, Nonsens, Kenneth Bager og Zookeepers.

Synth Babes og SØNTH collective

Hvornår: Fredag den 15. november
Hvor: BumZeni København

Malmö-baserede Synth Babes og Københavnske SØNTH Collective har fokus på kvindelige og ikke-binære musikere, når de to kollektiver afholder feministiske synthpop-koncerter i deres to hjembyer. De deler den nordiske synthpop ved at samle artister fra begge kollektiverne, og de ønsker at styrke forholdene indenfor syntpop-scenen i norden og at bidrage til større repræsentation af kvindelige og non-binære artister. København varmes op af Kapow Collective (DJ-kollektiv for kvinder, kønsminoriteter og cis-kvinder).

Gå heller ikke glip af:

Omni – Loppen, tirsdag den 12. november
IAMJJ – Train, onsdag den 13. november
Silque – Hotel Cecil, torsdag den 14. november
Fribytterdrømme – Atlas, torsdag den 14. november og Posten lørdag den 16. november
MantziusLive (Penny Police, M. Rexen, KOPS, Korantemaa) – Mantziusgården i Birkerød, fredag den 15. og lørdag den 16. november
The Love Coffin – Hotel Cecil, lørdag den 16. november
Of Monsters and Men – K.B. Hallen, lørdag den 16. november
Tobias Rahim – Ideal Bar, lørdag den 16. november

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com