fbpx

Nordiske Hits // Uge 46

Foto: Okay Kaya // Coco Capitán

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 17 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Okay Kaya – “Baby Little Tween”

Norske Okay Kaya har med sin nye single “Baby Little Tween” givet os en dejlig smagsprøve på hendes kommende debutalbum, som udkommer den 24. januar. Den nu New York bosatte sangerinde skrev tilbage i marts kontrakt med det velansete pladeselskab Jagjaguwar, og befinder sig derfor i fint selskab med artister som Bon Iver og Unknown Mortal Orchestra – og når man hører den nye single, forstår man godt, hvorfor Okay Kaya er en eftertragtet artist. På “Baby Little Tween” er hendes ærlige og sårbare univers blevet pakket ind i en smuk og troværdig popsang, som man ikke kan få nok af. Den kun lidt over to-minutter lange sang kører derfor på repeat, og vi kan ikke vente til at høre mere fra denne lovende artist.

Jaguar Moon – “Bird Song”

Den 29. november udgiver Jaguar Moon deres selvbetitlede debut-EP, og i den anledningen udgav bandet i fredags andensinglen “Bird Song”. Her bliver vi hevet ind i bandets minimalistiske univers med et simpelt guitarriff og en rumklangsfyldt vokal som guide. Senere i nummeret bliver vi præsenteret for orgel-agtige klangflader og smukke vokalharmonier, som til sidst ender ud i en drømmende fløjtemelodi. Singlen omhandler fugle og frihed, og bliver af bandet beskrevet som en sang, der handler om at sætte den du elsker fri. Så lad Jaguar Moon forføre dig med fuglefløjt og rumklang på denne onsdag.

In Memoirs – “Your Name”

Danske In Memoirs er klar med første udspil efter det anmelderroste debutalbum Love, Dreams & Sunsets fra 2017. På singlen “Your Name” som er første single fra det kommende album Hope, Fear & Fashion, bliver vi igen præsenteret for In Memoirs melankolske og poppede univers. Med drømmende og atmosfæriske samplebidder, en storslået produktion og en flot melodi, skildrer “Your Name” mødet mellem to ekskærester. På det nye album, såvel som på singlen, har In Memoirs skruet op for realismen og fået et mere modent syn på livet. Dette bliver specielt understreget, af den følelsesladede nerve som “Your Name” besidder. Vi kan derfor næsten ikke vente med at høre resten af albummet.

Ellers tilføjet:

Jane – “Stay”
Højkvist – “Tiderne skifter”
Simen Lyngroth – “Time”
Blitzkrig – “Varm Kind (vi kommer aldrig ud)”
ARES – “Ghosts”
C.Rou – “Like This, Like That”
Solmai – “X”
FUSHIA – “in the a:m”
De Lyse Timer – “For Alvor For Altid”
Birgitta Alida – “Closely”
Bård Berg – “Addicted”
OK OK – “Lightyear
Kamma – “Yet Another Girl”
Linae – “Right There”

Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com