fbpx

Norske Kvelertak annoncerer nyt album med den energiske single “Bråtebrann”

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Det nye album ‘Splid’ bliver det fjerde af slagsen for de norske hardrock gutter, som samtidig har offentliggjort en stor Europa-turne.

Sidste gang Kvelertak gav lyd fra sig, var med det storslåede album Nattesferd fra 2016, som blandt andet bød på rockhymnen “1985”. Sidenhen har bandet turneret verden tynd med store acts som Metallica, Slayer og Gojira, og fik desuden selskab af den nye forsanger Ivar Nikolaisen sidste år. Til februar er Kvelertak så endelig klar med deres fjerde album Splid, hvorfra de netop har udgivet den eksplosive førstesingle “Bråtebrann”.

Med en skrigende high-pitch vokal, et episk kor, og chugging-guitarriffs med 80’er agtige helte-harmonier, er “Bråtebrann” lyden af Kvelertak, som vi elsker den. Med en legende tilgang til genre og sangstrukturer bliver den norske sekstet ved med at udviske grænserne for, hvad man kan tillade sig i rock og metal verden, og man keder sig derfor aldrig i deres selskab. Denne grænseløse tilgang til musikken og deres brede inspirationskilder er også at finde i Ivar Nikolaisens bemærkning til sangen: »”Bråtebrann” er en hyldest til asken og apokalypsen, til 1990 og australsk boogie-rock.«

Du kan opleve Kvelertak, når de lægger vejen forbi Amager Bio den 26. februar. Indtil da kan du varme op med “Bråtebrann” herunder:

Tags:
Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com