fbpx

PREMIERE: King Kross er talerør for de anderledes og uhørte i musikvideoen til “Moving Out”

Foto: King Kross

For det anonyme band King Kross er det irrelevant, hvem de er. Det handler om følelsen, og at repræsentere de uhørte.

“Moving Out” er det elektroniske rockband King Kross‘ anden single – og den blev skrevet på kun halvanden time. Nummeret udkom i slutningen af sidste måned, og nu er musikvideoen her. Videoen er mørk, lidt dyster og viser en mand, der vandrer rundt i en mørk skov, i kjole og høje hæle, med en tung kiste slæbende efter sig. Der er utrolig meget symbolik i videoen, der i bund og grund handler om at springe ud. Symbolikken ses blandt andet i at hovedpersonen kravler ud af en hule, og bærer en byrde, i form af kisten.

Bandets frontfigur siger:

– Selvom jeg er fri i min seksualitet, deler jeg deres frustration over ikke at kunne være fri i mig selv. Fordi samfundet gerne vil have at jeg og vi opfører os på en bestemt måde, og ikke ser anderledes ud eller stikker ud fra mængden… Det er svært at forklare og sætte label på, hvem jeg er, eller hvem du er. Men selvom du ikke har en titel, så har du stadig ret til at være dig – uden at få tæsk eller blive talt ned til.

Og netop de der stikker ud, er dem King Kross gerne vil være stemme for. King Kross er en følelse – ikke en person. Sådan ønsker bandet at defineres.

– Vi synes, det er irrelevant hvad vi hedder, eller hvem vi er. Dette handler ikke om os, men om den følelse vi skaber sammen til koncerten. Det handler om dem, der er tilstede og er her sammen med os. King Kross er en følelse, og ikke en enkeltstående person. Jeg er ham i fysisk form, men det er os alle sammen der er ham. Det er også dig.

Gruppen har spillet på Reeperbahn Festival, og når de optræder live, spiller de bagbelyst, så de blot ligner silhuetter. Dette kan du opleve, når de den 21. november spiller på Loppen.

Se musikvideoen til “Moving Out” her:

Tags:
Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com