fbpx

ROSALÍA viser sig fra en ny side på singlen “A Palé”

Foto: Di Mi Nombre

Den spanske flamenco og latin-pop prinsesse ROSALÍA, der er blevet et kendt navn gennem den seneste tid, er nu klar med en ny single, der baner vej for en ny retning i ROSALÍAs univers.

Spanske ROSALÍA der lagde dette års Roskilde Festival ned, og fik anmelderne til at smide om sig med rosende ord – hvilket også var tilfældet da hun udgav det storslåede album El Mal Querer sidste år – er nu klar med ny single. Sangerinden laver Flamenco og latin-pop for alle pengene. Hun er et unikt og friskt pust til den internationale musikscene, der ellers oftest tager sig ud på engelsk. Tidligere på året udgav sangerinden sammen med kunstneren Ozuna nummeret “Yo x Ti, Tu x Mi” (2019), der blev spillet i radioen og streamet utroligt meget, og kun har gjort sangerinden endnu mere aktuel.

Nu er artisten endelig klar med nye toner i form af nummeret “A Palé” – et nummer der bevæger sig i det mere dystre hjørne. Tracket indledes med ROSALÍAs fine spanske røst og nydelige bløde toner, der får en til at tro, at det er en smuk spansk ballade vi skal høre. Men dette er langt fra tilfældet – nummeret kulminerer i noget langt mere hårdt og mørkt bare små 30 sekunder inde i sangen, hvor tunge rytmer, upbeat klappelyde og sangerindens ellers lyse klang er mørk og dyster – man ville nærmest kunne sige, at det får en trap-vinkel. Sangerinden har da heller ikke været bleg for at hælde til hiphoppen, som hun så nydeligt blander med det spanske islæt. Nummeret “A Palé” er en ny, udforskende og interessant vinkel i ROSALÍAs univers.

Er du nysgerrig på ROSALÍAs udviking, kan du høre nummeret her:

Tags:
Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com