fbpx

The Minds of 99 – Royal Arena

Foto: Klara Løkke
Venue: Royal Arena
Dato: Lørdag den 23. november 2019

The Minds of 99 cementerede igår aftes deres status som Danmarks største liveband med epokegørende koncert. 

[rwp_box id=”0″]

Euforien fyldte Royal Arena som en tæt tåge, og ekstasen kunne tydeligt spores hos både publikum samt på scenen, da Danmarks indiskutabelt største liveband, The Minds of 99, gik på til tonerne af “1,2,3,4”. Det var dog først da “Ung Kniv” efterfølgende blev sat i gang, at stemningen eksploderede og taget i den store arena pludselig føltes meget skrøbeligt. 

The Minds of 99 havde fra start publikum i deres hule hånd og det var sjældent at forsanger Niels Brandt så meget som løsnede sit jerngreb bare en lille smule. Publikum hengav sig fuldt ud til det skæve og originale lyriske univers, som kun et fåtal af de 16.000 fremmødte lod til ikke at kunne udenad i søvne. Om det var, når taget var ved at lette af eufori på “Hjertet Følger Med” og “Det Er Knud Som Er Død”, når intensiteten og energien blev trukket helt ud på “Solkongen” og det smukke nye nummer “Som Fluer”, eller når Brandt inviterede os helt indenfor på “Drømmer Om Livet”… Alt fungerede. 

Altså alt med undtagelse af det spritnye og endnu ikke udgivne nummer, “Big City, Bright Lights”. En mærkelig og upbeat sang, der på trods af klassisk Minds-lyrik rammer langt ved siden af målet. Der er ingen nærmere musikalsk sammenhæng mellem de tre nyeste sange fra bandets side af, men man kan krydse fingre for, at det ikke er dette nummer, der bliver bannerføreren for fremtidens The Minds of 99. 

Det nye nummer var da hurtig glemt igen, da bandet fortsatte ufortrødent ud i “Stjerner På Himlen” og “K før Ærlighed” før euforien nåede et nyt højdepunkt under ekstranumrene “Hurtige Hænder” og den afsluttende “Alle Skuffer Over Tid”, der badede arenaen i konfetti og fik selv de bagerste og øverste tribuner til at hoppe med. 

The Minds of 99 trådte denne aften det sidste trin op og nåede tinden på det bjerg, de, siden de vandt KarriereKanonen i 2013, har været i gang med at bestige. Og sikke en udsigt vi fik lov til at overvære sammen med de 5 mænd, der har været ledestjernen og målestokken for dansk musik det sidste halve årti. 

Det er ikke til at sige, hvor The Minds of 99 har tænkt sig at bevæge sig hen på deres videre musikalske færd, men én ting er sikkert. Det bliver ikke større på dansk grund, end hvad The Minds of 99 formåede i Royal Arena lørdag aften, og tog man tilbage i aften, ville jeg ikke være overrasket over, hvis Niels Brandt stadig blev båret af publikum til lyden af “Ud af Min Krop”.

Theis Jehl
theisjehl@bandsoftomorrow.com