fbpx

Track by track: Nurse tager dig gennem sin debut-EP ‘Revelations of a Girl’

Foto: Fryd Frydendahl

Josephine Struckmann aka Nurse er idag ude med sin debut-EP, der giver et tæt, personligt indblik i kunstnerens erfaringer og refleksioner fra nogle intense år i 20’erne. Hele følelsesspektrummet bliver udfoldet, og vi har spurgt sangerinden fortælle lidt om tankerne bag udspillets 7 numre.

Du har måske set og hørt til Josephine Struckmann før gennem projekter som Time Masters og den famøse punk-duo MOR (i samarbejde med MØ) – men det er en ny retning, vi ser kunstnerens gå i soloprojektet Nurse – både i det tekstlige og soniske univers. Gennem numre som “Eternal Lovers” viser sangerinden en nærværende og øm side, hvor en enorm sorg bearbejdes gennem melankolske melodier og et nostalgisk, retrospektivt lydbillede. Selvom der er klare referencer til 90’erne- og 00’ernes R&B-æstetik er Nurse ikke bange for at lege med mange forskellige stilgenrer og udtryk – som på bedste vis væves ind i hele debut-EP’ens tematik om de store følelsesmæssige op- og nedture man oplever som menneske.
Nurse fortæller her om de 7 dynamiske tracks, så du kan få et tættere indblik i debuten Revelations of a Girl.

A Bad Situation

EP’en lægger ud med en af de mere energiske numre, som har en moderne/kontemporær R&B touch og lidt 90’er referencer. Sangen handler om de frustrationer man kan opleve, når man dater en fyr, der behandler en dårligt. En følelse af at være blevet røvrendt. Det er både ægte snak, men det skal også forstås med en lidt ironisk distance, fordi man også selv kan komme til at opføre sig latterligt i sådanne relationer, nogle gange. Jeg synes sætningen “He’s a troubled man” lød sej, og den kommer som en gennemgående sætning i omkvædet.

Lonely Rider (I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die)”

“Lonely Rider” er soundtracket til Eva Marie Rødbroes nye dokumentarfilm; “I love You I Miss You I Hope I See You Before I Die”. Filmen handler om en ung kvinde fra det amerikanske midtvest med et længselfuldt hjerte, som kæmper mod fattigdom og andre udfordringer, og som samtidig prøver at holde sammen på en lille familie. Sangen er skrevet til filmen, og teksten skal forstås som moderen der synger til sin datter, og fortæller hende om livet. Vi har fået en dejlig mundharmonika ind i sangen, som gerne skulle bidrage til den filmiske stemning. Jeg er super fan af Evas arbejde, så jeg er meget stolt over at have fået lov til, at være lidt inde over på den musikalske side. Filmen har præmiere på IDFA den 23. november, og kan ses i Danmark på CPH:DOX til marts 2020. Smuk, poetisk og rå film, kæmpe anbefaling herfra. Synes alle skal tage ind og se den.

Eternal Lovers” 

Det er en sang jeg har skrevet til en kæreste jeg havde, der døde i et trafikuheld i 2008. Det er blevet en meget personlig sang, der handler om den sorg og smerte jeg gennemlevede i tiden efter hans død, en tid som var virkelig hård og dyster. Men den handler også om, hvordan jeg lærte at leve med sorgen og savnet. De dage hvor jeg følte mig allermest ked af det og alt var håbløst, forstillede jeg mig hans søde, fortrøstningsfulde ord til mig, hvilket hjalp mig rigtig meget.
Man kan finde håb i minderne, og på en måde stadig mærke de dødes kærlighed og nærvær, og mærke at kærlighed er evig. Selvom sangen er lidt sørgelig, var det vigtigt for mig at man også står tilbage med en følelse af håb, og noget smukt. 

Roses” 

Sangen handler om at værne om de gode/”hellige” øjeblikke.
“We sure know how to put a house on fire, but it burns into nothing”.
Det skal forstås lidt symbolsk, idet at det er nemt, at være destruktiv med druk og for meget fest, og overfladiske relationer, men man kan stå tilbage med en følelse af ingenting, når det er slut. Så det handler egentlig lidt om at værne om dét, der betyder noget for én; éns roser.

Wounded Girl

Det her er et af mine favorit numre på EP’en. Den handler om en såret kriger. Hun har oplevet noget traumatisk i sit liv, og derfor er hun lidt i stykker indeni. Hun ved, at hun nogle gange opfører sig uhensigtsmæssig og folk har måske snakket om hende, og set skævt til hende, og det er hun lidt ked af. Men alt hvad hun har brug for er blot omsorg og kærlighed for at hele. Jeg er vild med kompositionen i dette nummer, og det instrumentale stykke til sidst, som har en lidt 00’er hip-hop vibe. Læg mærke til telefon-tale-stemmen sidst i tracket.

All I Know

– Sangen handler om overgivelse til livet, overgivelse til sine følelser, impulser og intuition. En spirituel åbenbaring. “Time is up, my hands are down, all I can do is surrender to my feelings, to be set free”. En følelse af at stoppe med at kæmpe imod livet, men at acceptere sine livsomstændigheder og tage imod livet, og derved opdage at der ikke er nogen modstand. Sangen er tænkt som en slags “healing session”, en følelse af at tiden har stået lidt stille, imens man er blevet Nursed.

All I Need

“All I Need” er en easy, breezy kærlighedssang, som bare er happy og feel-good. Den handler om at fejre den lette og uproblematiske kærlighed, og om at give sig hen til amore. Jeg har skrevet den sammen med Clara Schellenberg, og vores idé var at lave et sådan “lige-ud-af-landevejen-agtigt” nummer, som var meget let at lytte til. Sangen skiller sig markant ud fra de andre numre på EP’en med en lethed og umiddelbarhed, der giver kontrast til nogle af de mere følsomme og sørgmodige numre. Det er også derfor, jeg har valgt dén som afslutningsnummer, så der lige kommer en lidt opløftet stemning til sidst.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com