fbpx

Ugens Upcoming: Ida Laurberg

Foto: PR

Det unge poptalent Ida Laurberg har kun udgivet tre numre, men har allerede lagt et godt grundlag for en musikkarriere på den danske musikscene. Sangerinden er vores Ugens Upcoming – lær hende bedre at kende herunder.

Ida Laurberg er en spirende dansk popstjerne. Hun debuterede med den selvudgivne sang “Puppy Dog Eyes”, da hun var kun 16 år gammel, og den har siden fået over 10 millioner afspilninger på Spotify. Sangerinden har siden udgivet singlen “Grayzone” og senest “My Chemistry” via sit nystartede pladeselskab All Chemistry.

Laurbergs melodier er præget af en elektronisk og melankolsk lyd, men hun nævner, at den er i konstant udvikling og forandring. Læs mere om hendes musik og lær sangerinden bedre at kende herunder:

Hvem er Ida Laurberg?

Jeg er en 19-årig pige, som laver melankolsk popmusik .

Hvordan vil beskrive din lyd?

Jeg har ikke et ønske om altid at lave den samme slags musik. Min lyd kommer meget an på hvilken musik, jeg er inspireret af, og det skifter hele tiden. Så nogle gange har jeg lyst til at lave noget mega poppet, og andre gange har jeg lyst til at lave noget, som er inspireret af trap og så videre. Men jeg har da klart en tendens til at lave musik som er mere melankolsk og mørkt.

Hvordan startede du?

Jeg har altid elsket at synge, men jeg begyndte først at skrive mine egne sange, da jeg var omkring 15. Jeg begyndte så at lægge covers og mine egne sange på youtube. Det ledte til, at jeg mødte min manager Nicky, som også introducerede mig for en producer ved navn Kasper. Nu er vi bare en lille trekløver. Og vi skriver og producerer nu alle sangene sammen. 

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Som oftest skriver jeg teksterne derhjemme ved mit klaver, og så tager jeg dem med i studiet. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Jeg tror ikke, at jeg kan sige, at én musiker har haft størst indflydelse. Jeg har altid lyttet til meget forskelligt musik og mange forskellige genrer. Så jeg tror, at det, at jeg har lyttet til så meget forskelligt, har gjort at min musik har den lyd, den har. Men jeg har altid haft en forkærlighed for det melankolske og ærlige.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Lige i øjeblikket er jeg ret betaget af kvindelige kunstnere såsom Doja Cat og Ashnikko, og så lytter jeg meget til de nye udgivelser fra The Minds of 99, Elliot og Michael Williams.

Hvad er du i gang med lige nu?

Jeg bruger det meste af min tid i studiet, hvor jeg laver en masse musik. Og så er jeg i gang med at forberede mit show til, når jeg skal spille support for Jada på hendes turné i start 2020. 

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Nok ‘My Chemistry’, da det er den mest personlige og ærlige sang, jeg har udgivet indtil videre. 

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

En amagertwist (vodka RedBull), men kun fordi det bare er min yndlings drink…

Tags:
Johanne Adelaide Nickelsen
Johannenickelsen@bandsoftomorrow.com