fbpx

Ugens Upcoming: MAJRO

Foto: Amanda Nilsson

Den svenske kunstner MAJRO har været utrolig produktiv i 2019. Med udgivelsen af sin debut-EP tidligere i år og udgivelsen af debutalbummet i sidste måned, er den unge elektro-pop-artist kommet godt fra start. Lær MAJRO bedre at kender herunder.

Sangskriver og producer Myra Granberg som står bag kunstnernavnet MAJRO, voksede op i en lille by i det sydlige Sverige, men hendes talent for sangskrivning har sidenhen taget hende langt ud over landsbyens grænser. Efter et længere ophold i Los Angeles vendte hun dog tilbage til Sverige, og bosatte sig i Stockholm. Med stor erfaring som sangskriver for andre artister, følte Myra Granberg efter hjemvendelsen dog pludselig et behov for at skrive til sig selv, og her opstod projektet MAJRO for alvor.

Med EP’en Heartbreak/Britney og albummet Wanna Keep You In My Pocket Forever har den svenske artist vist sit unikke talent for gennemkomponerede pop-hits og sin sans for interessante produktioner. Læs om Granbergs rejse mod MAJRO-projektet og meget mere herunder:

Hvem er MAJRO?

MAJRO er det internationale solo projekt af sangskriver og producer Myra Granberg, som også er kendt for et projekt under sit eget navn. Granberg er oprindeligt fra den lille by Nybro i det sydlige Sverige. Efter at have involveret sig i musikbranchen, og efter et ophold på den berømte sangskriverskole Musikmakarna, brugte Granberg adskillige måneder i LA som sangskriver-mentee ved Paradise Studio i West Hollywood under Fernando Garibays (Lady Gaga, Enrique Inglesias, Tiffany Young og flere) vinger. Efter at have hjemvendt til Stockholm, blev MAJRO-projektet skabt under et par sessions med den multikreative Joakim Buddee (Margret, Isle Of You). Dette medførte fem sange, som MAJRO udgav på EP’en Heartbreak/Britney i maj 2019. De to gode venner inviterede senere dream-pop artisten Summer Heart, aka David Alexander, til at komme og arbejde på hvad der ville blive det nye album Wanna Keep You In My Pocket Forever.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Lyden af MAJRO er afslappet, iørefaldende ærlig elektro-pop med indflydelse fra de sange, jeg har lyttet til gennem mine 25 år som musikelsker. Alt fra Veronica Maggio til Rise Against, til Empire Of The Sun med en straight pop-lyd.

Hvordan startede du?

Det vigtigste øjeblik i mine tidlige år for min vej mod sangskrivning, var da jeg som 13-årig lånte min ven Kennys guitar. Derefter kunne intet forhindre mig i at spille, indtil mine hænder blev følelsesløse, og min stemme var ved at knække.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Mange kunstnere taler om, at de er nødt til at føle sig triste eller knuste, for at kunne skrive en god sang. For mig er det omvendt. Jeg har brug for at føle mig glad og afslappet og bare lege med den idé, der dukker op i mit hoved. Dét og de rigtige værktøjer, eksempelvis en guitar eller en computer med Logic, såvel som oplevelsen og matematikken bag hvad der får en fantastisk sang til at lyde godt. Jeg tænker faktisk oftest på sangskrivning som videnskab og matematik blandet med en følelse eller et socialt perspektiv, der interesserer mig.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Der er så mange, men én kunstner der virkelig fik mig til at dykke ned i musik- og sangskriververdenen, var den berømte svenske kunstner Veronica Maggio, allerede tilbage i 2006. Men selve lyden af MAJRO er meget inspireret af Tove Styrke, Julia Michaels og Terror JR.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Lige for tiden er jeg meget inde i en indie pop vibe med musik fra bülow, Yuno, Sasha Sloan og Anna of The North.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

I øjeblikket er jeg i en proces, hvor alt sker på én gang. Jeg tror, at jeg endelig er ved det punkt, hvor min musikalske færdigheder og mine ambitioner er store og modige nok til at skabe opmærksomhed i musikverdenen, og mig og mit musikalske team forbereder samtidig en masse nye sange, der forhåbentlig vil ende ud i mit andet album. Det er godt for mig at være foran og være kreativ!

Hvad er drømmen?

At skabe succes med noget der virkelig motiverer og inspirerer mig. Turnere verden rundt. At leve godt af kun at arbejde med ting der er sjove!

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til hvilken var det så?

Titelsangen “Wanna Keep You In My Pocket Forever” er en meget ærlig og hjerteskærende sang, om hvordan du holder dine kære i sikkerhed. Det er faktisk den eneste sang, jeg nogensinde har grædt over under sessionen/skriveprocessen. Jeg tror, at den følelse sangen indeholder, er en relaterbar følelse, for alle der lever på denne jord. Intet er værre end at se ens kære lide.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

Min musik er tequila-shottet med citron og salt kl. to, når natten stadig føles som om, den aldrig kommer til at ende.

Lyt til titelsangen “Wanna Keep You In My Pocket Forever” herunder:

Tags:
Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com