fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 44

Foto: Yangze // Magnus Bach

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til behagelig og blød indierock eller dansable elektroniske produktioner, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Yangze – Event Horizon (EP)

Den unge musiker Yangze kommer fra den berygtede musikalske Littauer-klan med brødrene Rasmus Littauer (School of X) og Simon Littauer. Ligesom sine brødre har Jacob Littauer også en dyb fascination for de elektroniske produktioner. Med en bøjning af pop-genren leger Yangze med en maskinel æstetik, og balancerer perfekt mellem organiske vokalspor, soulfyldte guitarmelodier og finurlige samples og pitchede stemmer. Udover at have arbejdet sammen med kunstnere som Soleima, Liss og Goss har musikeren sluppet en stille strøm af udgivelser siden 2017. Derfor har vi også glædet os til det første samlede udspil fra den eksperimenterende musikere – og nu er EP’en Event Horizon endelig kommet.

Half Moon Run – A Blemish in the Great Light

Et andet album som er værd at lytte igennem denne fredag, er det spritnye A Blemish in the Great Light fra Half Moon Run. Denne udgivelse er det tredje af slagsen fra det canadiske orkester, og følger op på Sun Leads Me On fra 2015. På det nye album skruer Half Moon Run op for deres diverse udtryk, og hver sang besidder dens helt egen unikke vibe, som vores anmelder skriver: »Noget af det, der gør Half Moon Run så ufattelige gode, er, at man hele tiden bliver præsenteret for noget nyt men (især ved hjælp af forsanger Devon Portieljes karakteristiske klang) samtidig ikke er i tvivl om, at det er dem, der spiller i højtalerne.«. Med fire ud af fem stjerner skyder A Blemish in the Great Light din fredag i gang på bedste vis.

Toro y Moi – Soul Trash

I tirsdags udgav den amerikanske producer og sangskriver Toro y Moi mixtapet Soul Trash. Mixtapet er tidligere blevet præsenteret i sammenhæng med albummet Outer Space fra starten af 2019, men er først nu blevet uploadet i høj kvalitet og ankommet på alle streamingtjenester. Soul Trash tracklisten består af 12 kryptiske titler, som går hånd i hånd med en 30 minutters kortfilm produceret af Laneya Billingsley, som udkom sammen med udgivelsen. Toro y Moi har med det nye mixtape skabt et interessant lo-fi hiphop univers med hans egen evigt forandrende æstetik. Se kortfilmen Toro y Moi Presents: Soul Trash herunder:

Michael Kiwanuka – KIWANUKA

Med fem ud af fem stjerner har Michael Kiwanukas nye album KIWANUKA virkelig blæst vores anmelder bagover: »KIWANUKA er en kompetent kreeret cocktail, der både giver lyst til dans og selvransagelse. Alt i alt en fantasifuld, inspireret og medrivende lytteoplevelse fra start til slut.«. På det tredje album har den engelske musiker fundet frem til det perfekte mix af moderne og retrolyd, hvilket har resulteret i en gennemført og nærværende plade, som på den ene sider hylder nostalgiske lydbilleder, samtidig med at den har fundet sit eget udtryk.

IAMJJ – Take It Slow On Me

IAMJJ er i dag ude med det nye album Take It Slow On Me, som følger op på det solide album Bloody Future fra 2018. IAMJJ er kendt for hans kompromisløse og brede musikalske palette, og på Take It Slow On Me fører IAMJJ igen lytteren rundt i et hav af forskellige udtryk. Men albummets skizofrene udtryk besidder samtidig et fælles fundament bestående af IAMJJs mørke og karakteristiske vokal og samfundskritiske lyrik. Albummet er derfor både relevant i sin lyd og i sine temaer, som IAMJJ forklarer: »Take It Slow On Me’ er en kommentar til det højhastigheds-samfund, vi befinder os i, hvor mennesket bliver en brik i et spil, der gælder om at gøre folk mere og mere afhængige af et produkt … eller af en følelse..«. 
Hvis du vil lære den eksperimenterende artist bedre at kende, kan du læse vores artikel 10 hurtige…IAMJJ.

Gå heller ikke glip af:

Freja Kirk – Pussyfied
MØ – Walshy Fire Presents – MMMMØ – The Mix
Alphabeat – Don’t Know What’s Cool Anymore
Geoffroy – 1952
Carl Emil Petersen – Amager Forbrænding
Spielbergs – Running All The Way Home
sweepy – Yours Truly (EP)

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com