fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 45

Foto: Blaue Blume // PR

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til hårdtslående og eksperimenterende toner, elektrofunk, lækker indierock eller flot violinspil blandet med udenlandsk sang, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Blaue BlumeBell Of Wool

Den danske talentfulde gruppe Blaue Blume har for nyligt rørt på sig med nye singler i form af “Vanilla” og “Loveable”, der udkom tidligere på året. Og nu er albummet Bell Of Wool her endelig til at fuldende det hele. Blaue Blume har skabt deres helt eget og unikke indierockunivers, hvor skæve såvel som bløde toner smelter sammen til sød musik, og hvor forsanger Jonas Schmidts androgyne og forførende stemme gør én blød i knæene af bar forgabelse og beundring.

FKA twigsMagdalene

Den alsidige og eksperimenterende sangerinde FKA twigs er klar med nyt album. Sangerinden fik for alvor skabt opmærksomhed for sig selv med EP2 (2013), hvorpå man finder store og kraftfyldte numre som “How’s That”, “Papi Pacify” og “Water Me”, der er nogle af hendes mest kendte sange. For nyligt har twigs udgivet to numre forud for albummet Magdalene, som er ude idag. Det ene nummer “holy terrain” er mere R&B/Rap-præget end andet forudgivne track “sad day” der er mere fintfølende og dystopisk, (dog med skrattende og agressive overgange) som det ses førhen i twigs repertoire. Denne diversitet, kan også ses på resten af det nye album. FKA twigs univers er magisk, overjordisk, sfærisk og aldeles unikt, samtidig med at det er melankolsk og dystopisk og forlader én i en anden verden. En verden hvor twigs fine og nærmest grådkvalte stemme blandes med tunge, skærende, skingre samt behaglige, finurlige og atmosfæriske lyde, og efterlade kuldegysninger. twigs berør sårbare og fine emner samt mikser lyde og stemninger på en sådan måde, der gør hende til en unik artist, som er svær at sammenligne med andre. Læs også vores anmeldelse af albummet her.

When Saints Go Machine – So Deep

Den hypermusikalske trio When Saints Go Machine er langt om længe klar med nyt album efter seks års lang ventetid. Før albummet landede de tre singler “So Deep”, “Reflection of you (bloodshot)”og “MVL”, der ledte op til et multigenremæssigt univers, og som det i dén grad er blevet til på albummet So Deep. Hvert nummer er mere skelsættende og anderledes end det næste, dog bærer albummet stadig en rød tråd, der tegner et flot sammensat billede af gruppens talent. Der er noget for de fleste på dette album – fra stille og melankolske numre med strygere og klassiske strejf som på det smukke track “I Don’t Tell” til de mere upbeat, forvrængede og elektroniske toner på numre som “Sky’s Blue Inside” og “Last One To Know”. Trioen skubber til grænser, udforsker og udvikler sig konstant – på de elleve numre beviser WSGM for alvor hvorfor de er et af Danmarks bedste bands.

The Shanghai Restoration Project – Flashbacks In A Crystal Ball

The Shanghai Restoration Project er klar med det nye album Flashbacks In A Crystal Ball, som udforsker stemninger og eksperimenterer med lyde. The Shanghai Restoration Project er en amerikansk elektronisk duo bestående af Dave Liang og Sun Yunfan. Fra Brooklyn, New York skaber duoen musik med inspiration hentet fra 1930’ernes jazzscene i Shanghai. Dave Liang startede som et solo-projekt tilbage i 2006, men da han traf multikunstneren Sun Yunfan i 2011, udvidede de projektet til det det er idag. Samarbejdet har ledt til flere albums og projekter, som er blevet til en magisk, futuristisk og sfærisk rejse i musikken. Disse tillægsord passer også aldeles fint på det nye album, som skaber en dør ind til en anden galakse, hvor det er omskiftelige toner blandet med for eksempel smuk (udenlandsk) kvindelig vokal, violinspil og mange andre instrumenter, der skaber et unikt og særpræget lydspektrum.

Class Photo – Light Years Later

Elektrofunk gruppen Class Photo, hvis frontmand Patrick Morris udsprang fra STRFKR er klar med det længeventede album Light Years Later – et album, der leder op til dans og fredagsstemning, med dets finurlige lyde, Morris’ til tider forvrængede vokal, synthovergange og fede guitarhooks. Tilsat et univers gennemsyret af en lyd, der leder tankerne hen på bands som Daft Punk, er dette et vaskeægte weekendalbum, der er klar til at lyse dansegulvet op.

Gå heller ikke glip af:

Karl William – Karlo
Isaac Delusion – uplifters
Tim Atlas – Together Lonely
Allen Stone – Building Balance
Faultress – 5 Myths
Kate Davis – Trophy

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com