fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 47

Foto: Diamond Mouth // Katrine Møbius

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til klangfuld elektroakustisk dansk power-duo, noget norsk at varme sig på eller future-folk, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Diamond Mouth – The Condition

Ane Trolle (Balstyrko, Trolle//Siebenhaar, JaConfetti) og producer Anders Dixen (UNKWON/AV AV AV) er gået sammen om det nye projekt Diamond Mouth. Resultatet af samarbejdet er det ambiente album The Condition. Et smukt, eksperimenterende og transcendent album. Begge har de tidligere sat deres præg på den københavnske lyd-scene, og har på The Condition arbejdet både sammen og hver for sig, for at skabe den elektroakustiske samling af industrielle, genremiksende numre. Chillwave, drømmende pop, drone, minimal, grunge, post-rosk og folk er blandt genrerne der findes på albummet. Tekstmæssigt er der tale om en bevidsthedsstrøm. The Condition er indspillet på Samsø, og har besøg fra saxofonist Steve Borth, trombonist Mads Hyhne og harpist Anna-Maria Hefele. Et symfonisk udfald fra de to allerede solidt plantede artister.

Ara Noir – Sort Film

Ara Noir er aktuel med radiosinglen “Væk Igen” – og nu også EP’en Sort Film. Anja Akselbo hedder hun rigtigt, og hun fortæller at hun ser musik i billeder, og at EP’en derfor startede som en visuel idé. Den er inspireret af hendes fascination af gamle analoge film-striber (deraf navnet Sort Film – film noir) Numrene er skrevet efter et break-up der tydeliggjorde skelet mellem barn og voksen, og satte hende i et ‘point of no return’-mode der gav muligheder og ny energi. Over dybe melodier fremtræder et poetisk sprog der afslører de ærlige tekster. Ara Noir har også udgivet en one-take video til det akustiske nummer “Hvis Bare”, på sine sociale medier.

Klaptrae – A Year Of Abstraction

Laurits Steinberg står bag kunstnernavnet Klaptrae. Vi har tidligere rost ham for sine magiske singler, og han har været vores Ugens Upcoming i sommer. Nu er den tosprogede debut-EP A Year of Abstraction her, med sin unikke future-folkede lyd og støvede samples. Det er en kollektion af numre om hans abstrakte ideer om temaer som tid, kærlighed og rastløshed. På EP’en finder man det allerede udgivede, rolige nummer “Soffie” med Justin Vernon på vokalen, samt “Be My Love Act II”, der kom med tilhørende live-session. Også “Answers”, som er en næsten fem minutter lang elektronisk folk-sang er at finde på A Year of Abstraction.

Nurse – Revelations of a Girl

Som tidligere medlem af MOR i samarbejde med MØ, er Josephine Struckman nu klar med debutEP’en i sit soloprojekt Nurse. Revelations of a Girl hedder den, og er produceret af Sylvester Struckman, der også er en del af MØ-projektet. De to kvinder deler derudover også musikvideo-instruktør (Fryd Frydendahl). Navnet Nurse består i at hylde feminine værdier som omsorg, hvilket hun også ønsker afspejltet i musikken. Revelations of a Girl er tekstmæssigt en tankestrøm om kærlighed og følelser, åbenbaringer og erfaringer for en pige i 20’erne. EP’ens første nummer “A Bad Situation” er uptempo og energisk hvorimod numrene “Eternal Lovers” og “Wounded Girl” er mere personlige og melankolske. Til sidst finder man den klassiske kærlighedssang “All I Need” – en glad én af slagsen. Struckman siger selv om Revelations of a Girl:

Det var vigtigt for mig have forskellige typer numre med, hvor jeg både legede lidt med genrer/stilarter og stemninger for at EP’en skulle reflektere forskellige følelser og sindstilstande, da man jo som menneske/ung kvinde rummer det hele.
Vi har lige haft en track by track med Nurse, hvor du kan dykke dybere ned i de nye numre.

Soft Ride – Lisbon Lights

I sidste måned udgav norske Soft Ride psych-indie singlen “Out West”. Lidt country, lidt blød psych-pop, lidt indie – Soft Ride har sin egen afslappede stil. Lisbon Lights følger op på debutpladen Burgundy fra 2017. De beskriver sig som et sommerband, men kan godt slippe afsted med at udgive et efterårsalbum – det giver nemlig noget at varme sig på.

Gå heller ikke glip af:

Animal Collective – Ballet Slippers
Excelsior – O Horizon
GYTYA – Solder
Kasper Bjørke – Nothing Gold Can Stay (Part B)
Larch – The World is Dangerous; Go Outside
Nasty Cherry – Season 1
SASSY 009 – KILL SASSY 009

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com