fbpx

Ari Lennox – DR Koncerthuset

Foto: Barbora Gadlinová
Venue: DR Koncerthuset, Studie 2
Dato: Lørdag den 7. december 2019

Har man publikum i sin magt, gør de manglende nuancer intet. Det beviste den 28-årige amerikanske R&B-sangerinde, Ari Lennox, da hun gik på scenen i DR Koncerthuset og leverede en mindeværdig koncert i verdensklasse. 

Ari Lennox – DR Koncerthuset
5 / 5 Reviewer
Rating5

Arin Ray og Rebel Rae stod for support, og tilsammen sørgede de for at få publikum i den perfekte stemning, inden aftenens stjerne gik på. Og en stjerne var intet mindre end det, der ventede publikum. Fra hun trådte ind på scenen beviste Ari Lennox, at hun er en kunstner med masser at byde på. 

Det ekstremt velspillende band sørgede for en funky start, og sammen med Lennox’ store stemme og lækre bevægelser fik de med det samme gang i det fremmødte publikum, der efterfølgende ikke stod stille på noget tidspunkt. 

Koncerthusets Studie 2 leverede de optimale rammer, hvor kombinationen af perfekt lyd og beskeden brug af lys, gav plads til stjernens stærke karisma og appeal, der hele aftenen skinnede igennem Lennox’ bevægelser og store stemme. Det var en sand fornøjelse at se, hvordan kærligheden og respekten gik fra Lennox til publikum, og hvordan publikum sendte det hele tilbage. Denne fusion gjorde aftenen til noget ganske særlig, og jeg er overbevist om at samtlige fremmødte, har danset hele vejen hjem med et kæmpe smil på læben.

Aftenen bød på R&B i verdensklasse og Lennox kærlighed til især soul og funk lyste hele salen op, og det var umuligt ikke at bevæge sig i takt til både Lennox og det fantastiske band, der koncerten igennem gav plads til deres stjerne, men samtidig beviste, at de hver især havde ualmindeligt godt styr på deres respektive instrumenter. 

Med numrene “Whipped Cream”, der ifølge Lennox selv, ikke handler om at blive kommet udover (ja det sagde hun), “Facetime” og “Backseat”, viste hun for alvor hvad hendes stemme har at byde på, og at hun bestemt ikke ligger i skyggen af nogle helt store kunstnere inden for samme genre. Til trods for at disse numre havde noget ganske særligt at byde på, skilte de sig aldrig rigtigt ud fra mængden. Men med så mange fede numre som Lennox leverede, gjorde det intet ved helhedsoplevelsen, at de store nuancer udeblev. Publikum elskede hende og overgav sig betingelsesløst, hvilket blandt andet kom til udtryk igennem deres konstante bevægelser, kærlighedserklæringer og vild jubel efter nærmest hvert nummer.

Hele koncerten var et stort musikalsk overskud, hvor Ari Lennox med sin charmerende jordnærhed aldrig mistede kontakten til sit publikum, hvilket gjorde hendes koncert i DR Koncerthuset til intet mindre end en fantastisk oplevelse udover det sædvanlige. 

Lars Rosengreen Knudsen
Larsknudsen@bandsoftomorrow.com