fbpx

Bands of Tomorrow Uncovers: 10 hurtige til… Klaptrae

Foto: Malthe Ivarsson

Her kan du lære Klaptrae bedre at kende, inden du skal opleve ham live til vores to-dages festival på Loppen, Bands of Tomorrow Uncovers.

Laurits Steinberg står bag aliaset Klaptrae. I maj introducerede debutsinglen “Beach Life” os for hans drømmende elektro-pop, og i november kom debut-EP’en A Year of Abstraction, som er prydet af gamle samples, akustisk guitar, og poetisk lyrik udfoldet af Steinbergs falset. Han har tidligere været Ugens Upcoming, og til januar skal han spille til Bands of Tomorrow Uncovers på Loppen.

Min musik er…

Lo-fi sample-folk. Det er klimprende og stemningsfyldte fragmenter, der er smeltet sammen til en fast masse af store flotte klangflader. Det er følsomt, det er nærværende, og så er der rigtig meget rumklang.

Jeg begyndte at lave musik fordi…

Jeg tror bare, at jeg ikke kunne lade være. Jeg kan ikke huske præcist hvorfor eller hvordan, men jeg fik en guitar, en mikrofon og et lydkort, og pludselig havde jeg en computer, der boblede over med ideer og sange.

Jeg finder inspiration i…

Mange forskellige ting. Jeg bliver enormt inspireret af artister, der kan meget selv. For eksempel Kevin Parker fra Tame Impala, der har skrevet, indspillet og produceret hele sit album Currents. Det er så sygt at være så uafhængig, og det giver mig lyst til at blive bedre. Jeg finder
også inspiration i at gøre ting sammen med andre, og at være sammen med venner, der bakker hinanden op. En stor inspiration for mig er også billeder og visuelle ting – jeg går meget op i billeder, ordlyd, farver, og så videre. Selvfølgelig får jeg også inspiration fra vilde koncerter og god musik.

Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var…

Bon Iver på Roskilde Festival 2012. Det var mit første år på Roskilde Festival. Ellers så The Minds Of 99 på Arena i 2016. Det var også helt sindsygt. Det var to af de der ud-af-kroppen oplevelser, hvor man bliver helt forhekset af alt den magi, der er i luften.

Det vildeste sted, jeg kan forestille mig at spille, er…

Pitchfork Festival i Paris. Jeg har aldrig været der, men det ser virkelig fedt ud på Youtube.

Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg være…

Fotograf. Eller grafisk designer måske. Noget visuelt i hvertfald.

Jeg drømmer om…

Jeg ved det sgu ikke helt. Jeg drømmer om at besøge alle kontinenter i verden inden jeg bliver alt for gammel. Jeg drømmer også om den dag, man sådan helt afslappet kan tage på en rumrejse. Jeg drømmer sygt meget om en tid, hvor biler kører på vindenergi, og grundvandet er rent. Men altså selvfølgelig også om at lave musik. Måske finde en gård og lave laden om til et kreativt studie, hvor alle mine venner må komme og lave ting og have det sjovt. Det lyder helt overdrevet fedt.

Det vigtigste for mig, når jeg spiller live, er…

Jeg håber, at folk bliver suget ind i Klaptraes univers og bliver rørt over det, der sker i rummet. Jeg håber også, at jeg inspirerer folk til at føle, at det er okay at føle store ting og at turde snakke højt om det. I sidste ende håber jeg nok bare, at jeg selv leverer noget sygt, som folk lader sig rive med af og vil huske.

Når folk lytter til min musik, skal de…

Være opmærksomme og tålmodige. Det er bare mig, der har siddet bag knapperne, skrevet, indspillet og produceret, så jeg har tænkt over hver en lille detalje. Måske man finder noget i sangene, man ikke fandt første gang?

Til min koncert på Loppen kan man forvente…

Det plejer, at være en oplevelse, der har følelserne helt uden på tøjet. Vi får tit fortalt af publikum bagefter, at de forsvandt ind i sådan et limbo-agtigt univers, hvor de svæver helt væk og på samme tid er mega meget til stede. Det lyder som en god ting, når folk fortæller det. Rent lydmæssigt bliver vores koncert en suppe af effektbehandlede vokaler, smukke guitarflader, eksplosive trommer og dyb bas. Det bliver meget intenst, men altså på den fede måde.

Du kan finde den officielle facebookbegivenhed her og købe din billet til eventet nedenfor. 

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com