fbpx

Josh Kumra dyrker friheden på sin nye single “Stubborn Love”

Foto: Carra Bacon

Den britiske singer/songwriter Josh Kumra er ude med første udgivelse fra sin kommende EP ‘Pull Me back In’.

Josh Kumras nyeste single “Stubborn Love” er et intimt og kunstnerisk nummer, der er skabt i en helt anderledes kreativ process i forhold til, hvad han tidligere har været vant til. Som 19-årig blev han signet og skulle kapitalisere på den opmærksomhed, der kom med Wretch 32-samarbejdet “Don’t Go”, der røg helt til tops på den britiske hitliste. De fleste ville måske have set dette som en sejr, men al omtalen kom bag på Kumra, og det betød, at han ikke var tro mod sin originale idé om at skrive musik fra hjertet.

– I stedet for at have tid til at færdiggøre sange, der reflekterede mit liv og skabe ærlige albums, som jeg altid havde tænkt mig, følte jeg mig sårbar og fortabt over de mange meninger og forventninger fra folk omkring mig. Det gik op for mig, at jeg prøvede at please for mange mennesker, men jeg følte, at det var for sent at gøre noget ved det.

Efter at have udgivet album og turneret i UK og Europa kæmpede han med tanken om at være den popstjerne, som folk opfattede ham som – og drømte sig tilbage til tiderne, hvor passion og glæde var de eneste grunde til at lave musik. Han flyttede på landet, byggede sit eget studie og skrev og indspillede sange for sig selv. Og sådan – gennem selvindspilning- og producering, blev “Stubborn Love” til i Kumras eget studie. Om processen af singlen siger han:

– Det var en fuldkommen anden kreativ proces sammenlignet med at blive sendt rundt til hitmakers på daglig basis og blotte al personlighed til fremmede i håb om at skrive et hit. (…) ”Stubborn Love” anerkender kampene med at dedikere sig selv til noget af forkerte grunde.

Der er altså sket noget af en udvikling fra popstjerne-succesen til debutalbummet Good Thins Come To Those Who Don’t Wait og til hans nye soniske fase Pull Me back In, der fuldendes til april næste år.

Lyt til “Stubborn Love” her:

Tags:
Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com