fbpx

Nordiske Hits // Uge 49

Foto: Teske // Valentin Christensen

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 14 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Teske- “Ligeglad”

Du kender måske den danske rapper Teske fra gruppen “Ung Gang”, eller for hans features på Michael Williams mixtape Guide Til Trap (2016). I maj måned udkom han selv med et mixtape, og nu er singlen “Ligeglad” første opfølger. Grundlaget for nummeret er udtrykket ‘Al omtale er god omtale’, og handler om at være ligeglad med haters. Den er chill, men samtidig klub-værdig. Nummeret er produceret af Teske selv og producerne 27hundrede og LotteryBoyz, og mixet af Lille Høg.

Mall Girl – “Don’t Get It”

Det norske firemands-band Mall Girl startede som en jam-session for to år siden, og har med deres single “Slay Queen” fået meget opmærksomhed og spilletid i hjemlandet. Vi havde tilbage i februar bandet med på vores 19 norske navne du skal holde øje med i 2019, og siden da har de da også fået påskønnelse herhjemme, ikke mindst for deres Roskilde Festival-optræden. “Slay Queen” har nu fået en længeventet opfølger – “Don’t Get It”. Det nye nummer byder på en mere hektisk guitar, til trods for det tilbagelænede vers, der ellers er basprydet og indrammet af Bethany Forseth-Reichbergs vokal. Det er skiftende i tempo og følelse, men fungerer helt perfekt.

HALIE – “Circling”

For snart et år siden lavede vi en 10 hurtige til norske HALIE. Siden har hun udgivet nummeret “Good Kids”, der blev taget godt imod i år. Nu er endnu en single ude fra den unge sangerinde – med det borgerlige navn Hannan Emilie Grung. “Circling” har et helt andet lydbillede end “Good Kids”, der var energisk og dramatisk. Det nye nummer viser nemlig en mere følsom side af HALIE, hvis stærke vokal svømmer over et tungt beat på “Circling”. På sin kommende EP har hun arbejdet med nogle af Skandinaviens store talenter – blandt andet Emanuel Abrahamsson, der står bag Zara Larssons kæmpehit “Lush Life”. EP’en er skrevet i Finland, Norge, indspillet i hendes studie i Bergen, og forventes at udkomme engang til næste år.

Ellers tilføjet:

Fluqx – “Staring at the sun”
lodet – “Volvo”
Smiling – “Windowsill”
Elo Kay feat. Jasmin Mote – “Contemplate”
Favor – “Way Too Soon”
Ernest – “Exhausted”
Cuntrie – “Spider”
Nima – “What Is Left of Me”
ELBA – “Dirty Footprints”
Ring Them Bells – “Ringo”
Hymns from Nineveh – “Pilgrimssang”

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com