fbpx

Son Little beundrer med sin nye stærke soul-single “mahalia”

Foto: Shervin Lainez

Genrer og tidsaldre blandes sammen og efterlader én i Son Littles univers, på endnu et bomstærkt nummer forud for hans kommende album aloha.

Aaron Earl Livingston er Son Little. Han står bag lige dele klassisk soul, old-school R&B, og indie. Han er den slags artist du kan sætte på og høre dagen lang, uden at få nok. På det nyeste nummer “mahalia” er distorted blues-guitar og et hint af latin rhythm tilstede, og man fornemmer et lille ekko af The Zombies’ “Time of the Season”. Et vintage touch møder noget moderne, når Littles soul breder sig.

“mahalia” er også at finde på kommende album aloha der udkommer i det nye år – nærmere bestemt den 31. januar. Det kommer i hælene på singlerne “suffer” og “hey rose”, der har høstet pæne ord fra kritikere. Om “mahalia” fortæller Son Little selv:

– Sangen er en undskyldning der bliver givet i starten af et forhold i stedet for til sidst, hvor forholdet falder fra hinanden. Jeg tænkte over at jeg fandt mig selv gentage de samme fejl i forskellige områder af mit liv (…) Det er nemt nok at pege fingre. Jeg prøver at være bedre til at anerkende min del af problemet.

aloha er skrevet på blot otte dage, og indspillet i Studio Ferber i Paris. Livingston piller næsten alle instrumenter på albummet selv, men denne gang har han lagt numrene i hånden på en producer udefra. Renaud Letang (Feist, Manu Chao) er den første der får lov til at producere for Son Little, for hvem dette har været en øvelse i at give slip, afgive kontrol og overgive noget til skæbnen.

– Før i tiden har jeg altid selv produceret. Men det er nemt at blive fanget af en endeløs søgen efter perfektion når man gør det. At arbejde med Renaud lod mig se mine ting fra et udenforstående perspektiv, og det hjalp mig til at komme ud af det.

Son Little fik international opmærksomhed med sit selvbetitlede debutalbum i 2015. Samarbejder med The Roots og RJD2 hjalp ham skabe et navn for sig selv, og pludselig fik verden øjnene op for hans talent og originale lyd. Numrene fra albummet endte med omkring 30 millioner streams alene på Spotify.

Et par uger før han skulle begynde at samle demoerne til albummet, svigtede hans hard drive. Flere detaljerede demoer til nye numre forsvandt, og det var tragisk for en travl og ambitiøs mand som Livingston. Men han gav ikke op, men startede forfra.

– At miste alt det materiale føltes som et mareridt på det tidspunkt, men siden har jeg lært at se det som en mulighed. Hvis ikke jeg havde mistet alle de sange, havde jeg aldrig skrevet alt det nye der blev til ‘aloha’.

Vi glæder os til at aloha ser dagens lys. Indtil da bør du lytte de første slip – ikke mindst den nye “mahalia” her:

Tags:
Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com