fbpx

Ugens Upcoming: FABER

Foto: Tiffany Hoff

Ærlighed og særlighed beskriver sangerinden FABERs univers rimelig godt. Hun er denne uges upcoming, så nu kan du lære hende bedre at kende her.

Den danske trip/babushka-pop-artist FABER er Ugens Upcoming, fordi vi er ret pjattede med hendes pop-stil og stemme, og fordi hun skiller sig ud fra det danske lydbillede. Hendes debutsingle “Bjerge i Brand” var første udslip fra den kommende EP Græder Rigtig Pænt. Næste single herfra er “Sårbar”, der udkommer på fredag, den 6. december. Mens du venter på “Sårbar” og EP’en, kan du her undersøge, hvem der gemmer sig bag FABER – hun har nemlig svaret på et par af vores spørgsmål om hende og hendes musik.

Hvem er FABER?

FABER er den 22-årige sangskriver og producer Viola Faber. Udover den tørre sandhed at Faber bare er et givent efternavn, betyder faber også skaber og smed, hvilket passer meget godt til en metalliske, men stadigvæk organiske lyd. FABER er et alias – der tør at sige alt mellem linjerne. Hun ynker sig selv, står op for sig selv og roser sig selv. 

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Uhæmmet og skrøbelig på samme tid! Lidt for meget, og samtidigt ved at falde fra hinanden. 

Hvordan startede du?

Jeg har spillet musik, siden jeg var  lille, og skrevet danske tekster ved siden af. Jeg fik for nogle år tilbage lyst til at kombinere den lyd, jeg havde fundet frem til med mine danske tekster. At prøve at være så ærlig i mit udtryk som muligt. 

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Det er meget forskelligt fra, hvilket humør jeg er i. Nogle gange bliver jeg mega inspireret af en lyd, når jeg sidder i studiet, og så ender jeg med at bygge et helt nummer op omkring den lyd. Andre gange har jeg skrevet en sang på guitar eller klaver først og går så i studiet med den efterfølgende. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Björk, Portishead, David Bowie og Kate Bush har haft meget indflydelse på den kompromisløshed, jeg tit arbejder ud fra. Det er musik, jeg er vokset op med, og som altid har inspireret mig. Men efter jeg startede med at producere, vil jeg sige at Brian Batz (Sleep Party People), som jeg har lavet min første EP sammen med, har haft meget indflydelse på den måde, jeg arbejder på. Ja, og så CTM – hendes univers inspirerer mig meget, og FKA Twigs’ produktioner er jeg også helt oppe at køre over. 

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Jeg hører enormt meget Varnable’s album Hard Tech Soft Feelings – jeg tror bare det passer vildt godt til mit temperament for tiden. Ellers hører jeg meget CTM, Hôy La, Tirzah, FKA Twigs og Yangze i disse dage. 

Hvad er du i gang med lige nu?

Jeg øver op til en masse spændende ting med mit band, og laver hele den visuelle fronts til resten af den kommende EP. Så er jeg også igang med at skrive en masse ny musik, så der er massere af ting i vente herfra!

Hvad er drømmen?

At blive ved med at have det sjovt med det jeg laver, og blive ved med at udfordre hvad projektet kan og skal. Og selvfølgelig komme ud og spille en hel masse med det!

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Ih jeg må nok hellere vente med at afsløre noget af det helt nye, og så vælge en af sangene fra min kommende EP.  Og så vil jeg sige “Sårbar” – den kan i høre fra på fredag af!

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

Gin og lussing. 

FABER spiller gratis koncert på Stengade på fredag den 6. december, tjek hende ud der og lyt til debutsinglen “Bjerne i Brand her:

Tags:
Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com