fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 50

Foto: Mark Mattock

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til feel good og funket soulmusik, dreamp-pop, med mørke undertoner, popballader, grime eller lo-fi og housevibes vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

StormzyHeavy Is The Head

Den anerkendte og charmenrende engelske rapper Stormzy er idag ude med sit længeventede album Heavy Is The Head. Stormzy er kendt for at sætte ild til sine koncerter, når han spytter energiske rim og oftest politiske lyrik, der får publikum til at gå amok og skabe en vildt fest med moshpits og vild energi. Sammen med kunstnere som Skepta og Dizzee Rascal var Stormzy en af de artister, der var med til at gøre grimegenren til det den er idag. For ikke så lang tid fik vi sangen “Own it” feat. Ed Sheeran og Burna Boy og i onsdags kom endnu en teaser til albummet “Audacity” feat. Headie One. Førstnævnte er et mere blødt hit, mens sidstnævnte er et hårdt grime-nummer. Den nye plade rummer lige så både hårde og kontante grime-værker som bløde afro-poppede sange. Stormzy lægger desuden vejen forbi Royal Arena den 21. februar 2020. Så skynd dig ind og hapse billetter hvis du vil være med til et brag af en fest.

Chromatics – The Sound Of Silence

Synthpop, elektronisk rock, indie-rock, dreampop, no wave. Alle disse genrer er nogle bandet Chromatics bevæger sig indenfor. Deres lyd er lettere dyster og til tider gammeldags og støvet, hvilket nok også gjorde at de blev valgt til at være med i et af de nyere Twin Peaks afsnit med nummeret “Shadows.” Dog har gruppen også lavet mere elektropoppede og upbeat numre som “Cherry” og “You’re no good”. Sidstnævnte fra det nyeste album Closer To Grey. Mange af sangene fra dette album er meget elektroniske hvorimod den nye EP The Sound Of Silence bevæger sig i det mere akustiksbårne, organiske og stille hjørne. Her er det få instrumenter og forsanger Ruth Radelets melankolske og fine stemme, der er det bærende. På EP’en finder man udover to andre numre to coverversioner af Simon & Garfunkels største hit “The Sound Of Silence”. Udover den nye EP er musikvideoen til nummeret “Move A Mountain” et kig værd – se den her.

Free Nationals – Free Nationals

Idag er kvartetten Free Nationals, der nok er bedst kendt som Andersoon .Paaks live-band ude med nyt album, et selvbetitlet et af slagsen. Og som feature har gruppen blandt andet Paak med. Og så er der også en sang med både Daniel Ceasar og Unkown Mortal Orchestra. Man finder også et nummer der blev udgivet som single, med Kalis Uchis og den afdøde Mac Miller. Gruppen komponerer alt fra lækker soulet hiphop til mere funkede numre på det nye album og man kan nemt høre at dette er Anderson .Paaks liveband. Dette er et dybt lækkert og chill album med masser af Feel Goo-vibes – perfekt til både en danseværdig og afslappet weekend.

Harry Styles – Fine Line

Harry Styles udgav i 2017 sin første single “Sign of the Times” og valgte dermed at køre vejen som solostjerne, som også de andre medlemmer af det tidligere boyband One Direction har gjort. Men Styles er utvivlsomt én af de fem medlemmer, der har klaret sig bedst. “Sign of the Times” blev nummer et på UK Singles Chart og endte også som nummer 4 på Billboards Hot 100 liste. Styles har også mere end 1 milliard streams på Spotify. Man kan vidst derfor roligt sige at sangeren klarer sig mere end godt. Harry Styles har på det sidste udgivet singler, der også er blevet taget rigtig godt imod, for eksempel den optimistiske popballade “Watermelon Sugar”. Sangene er idag blevet samlet på et 12-numre langt album. Udover upbeat og dansable tracks, har Styles også en håndfuld singer-songwriter og nærmest folkagtige numre med på pladen Fine Line.

KAYTRANADA – BUBBA

Produceren KAYTRANADA er kendt for sine fede remixes. Artisten mikser alt fra hiphop og R&B, til housede groovy vibes, der bliver til et lækkert smeltedigel af dansable numre, der er svære ikke at kaste sin kærlighed over. Og så får han tit gæststjerner med sig på sine uimodståelige beats. I tirsdags udgav produceren for eksempel en sang med den latinpoppede sangerinde Kali Uchis, som fungerede som en lækker teaser til albummet, der er ude idag. Ellers har han også trukket Anderson .Paak, Little Dragon og BADBADNOTGOOD med sig i studiet. Idag er KAYTRANADA ude med BUBBA, der er et ligeså lækkert album som altid, og som passer perfekt til en weekend på dansegulvet. Albummet er spækket med lo-fi, afro-inspirerede, hiphop- og house-lyde. Som mange gange før har KAYTRANADA også hevet gæsteartister med, herunder Estelle, Charlotte Day Wilson, Pharell Williams og Shay Lia, som han tidligere har lavet hittet “CHANCES” med.

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com