fbpx

CODY – Win Some

Foto: Christian Klintholm
Label: Come On Die Young Rec
Udgivelsesdato: Torsdag den 16. januar 2020

CODYs post-folkede, stilblendende og komplekse univers når nye højder på ‘Win Some’.

CODY – Win Some
5 / 5 Reviewer
Rating5

Lad os bare få det overstået og starte året ud med et modigt januar-udsagn: CODYWin Some er årets danske album. Er det måske en anelse for tidligt at melde sådan ud? Jeg tvivler.  

Københavnske CODY har endnu ikke for alvor formået at træde forkert på den post-folkede musikalske sti, de har betrådt siden første udgivelse i 2009. På Win Some fortsætter de stimen, men udfordrer alligevel både dem selv og lytteren i langt højere grad end førhen. 

Kompositionernes kompleksitet, progressivitet og nytænkning er langt mere veludviklet end noget CODY tidligere har udgivet. Albummet indholder alt fra den jazzede og hjemsøgende “Be”, den sørgmodige og dybtfølte “Love Isn’t Everything”, til en personlig favorit i form af spoken words-nummeret “Skateboarding” samt en storslået strygersektion på “Do You Feel It”.
CODY lydunivers varierer med astronomiske længder fra sang til sang, men på forunderlig vis er det aldrig svært at finde albummets røde tråd. En rød tråd, der aldrig holder dig i hånden i det både dystopiske og livsbekræftende lydlandskab, men som heller aldrig slipper dig af syne og glemmer din tilstedeværelse. 

Det er ikke tit, at jeg forlader et album både euforisk, forvirret, trist og helt igennem afklaret på én og samme tid, men det er præcis de følelser, Win Some efterlader mig med. Dét, og så en gennemsyrende trang til straks at sætte pladen på igen. Og igen. For ved hver afspilning finder man en ny skjult detalje, et nyt lyrisk lag eller en følelse, man ikke fik øje på før, og derved også endnu en grund til at sætte Win Some på igen. Og igen.

Vi lukker af, hvor vi startede. Jeg har ikke sænket mine arme, siden jeg første gange hørte Win Some, der er et tidligt bud på årets danske album i 2020. Og hvis det skulle vise sig ikke at holde stik, så har vi alle alligevel vundet. Så står vi nemlig i sandhed foran et historisk år for dansk musik.  

Tags:
Theis Jehl
theisjehl@bandsoftomorrow.com