fbpx

De danske sensationer Jada og Lowly er nomineret til Hyundai Nordic Music Prize

Foto: Lowly // Asbjørn Sand

Musikprisen – der siden 2010 er blevet uddelt på festivalen by:Larm – fokuserer på den nordiske musikscene, og hylder albumformatet i dets fulde længde. Nu er de nominerede til prisuddelingen i 2020 fundet.

I dag er de nominerede til en af Nordens vigtigste prisuddelinger – Hyundai Nordic Music Prize – blevet offentliggjort. Den norske branchefestival by:Larm byder ind til fest den 27. februar, og det er også her, hvor vinderen af prisen vil blive udnævnt.

Fra Danmark, er sangskriver og popkomet Jada nomineret med sit debutalbum I Cry A Lot, der udkom i juni 2019. Den ærlige og elskværdige sanger har med rekordfart indtaget den danske musikscene, og med både P3 Guld-prisen og P3 Talent-prisen i bagagen, har hun allerede etableret sig som et stort og anerkendt navn. Jada har især vist sig som en fænomenal live-artist, og har leveret to mindeværdige koncerter på Roskilde Festival i både 2018 og 2019, trods hun i 2018 kun havde udgivet tre sange.

Den anden danske nominering er det eksperimenterende og elektroniske band Lowly, der udover at være bredt elsket af danske lyttere, har fået meget opmærksomhed fra udlandet, og blandt andet turneret i England. Det er deres andet album, Hifalutin, der er nomineret til prisen. Hvor deres første album, Heba, kan beskrives som et drømmende og dramatisk popværk, er Hifalutin langt mere klangfuldt, undersøgende, og fyldt ud af en ambient stilhed, der siger mere end lyd – derfor havde vi også albummet på listen over 2019s bedste.

Alle de nominerede til Hyundai Nordic Music Prize er:

Danmark
Jada – I Cry A Lot 
Lowly – Hifalutin 

Finland
The Hearing – Demian
STINAKO – Ikuisuus

Island
Hildur Guðnadóttir Chernobyl
Cell7 – Is Anybody Listening? 
Countess Malaise – HYSTERÍA

Norge
Pom Poko – Birthday 
Karpe – SAS Plus, SAS Pussy 
Erlend Apneseth Trio with Frode Haltli – Salika, Molika

Sverige
Nadia Tehran – Dozakh: All lovers hell
Jenny Wilson – Trauma

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com