fbpx

FORPREMIERE: Original video til ny single fra Dusin

Foto: Marie Oleinik

Den dynamiske duo Dusin har skabt et nummer der har stort hitpotentiale og sammen med den gennemførte og originale video, udviser kunstnerne en stor overlegenhed. Det er os derfor en ære, som de første at kunne præsentere sangen og videoen her.

“Ilden Leger Med Os” er titlen på Dusins nyeste nummer. Det bliver udgivet i morgen, fredag den 31. Nummeret udkommer i forbindelse med deres debutalbum, der lander samme dag.

Man må sige, at denne københavnske duo leger med vores opfattelse af dansk pop. Deres elektropoppede nordiske lyd er forfinet på det nye track, og er en mere rendyrket omgang pop fra deres side af. Men i stor kontrast til de danskesprogede tekster og bløde melodier skaber videoen stærke associationer til en ghetto i London og ligner til forveksling, ved første øjekast, en musikvideo til et grimenummer.

Denne modsætning – samt handlingen i videoen, der sætter fokus på konflikten mellem stærkt venskab og ensomheden – afspejler de mange forskellige sider der bor i os mennesker. En af karaktererne i videoen siger endda: “You gotta be diverse and love different types of music”. Måske et budskab om ikke at låse sig fast i sig selv. Et budskab man kan sige Dusin selv lever op til. De talentfulde musikere har i en snak vi havde med dem tidligere på måneden beskrevet, hvordan de nyder at eksperimentere med udtryk og prøve forskellige ting af, for ikke at låse sig fast i en bestemt retning. Det beviser de endnu en gang med denne originale udgivelse. Det usædvanlige samspil mellem lyd- og billedesiden giver betragteren en unik oplevelse, og skaber en helt ny opfattelse af et ellers enkelt og dansabelt pop-hit, hvilket ikke er set på samme måde før, på den danske popscene.

Men som de selv siger, er musikvideoen fuldstændig op til egen fortolkning – derfor vil vi stærkt anbefale at trykke play herunder:

Director: Finn Christian Peper
Director Of Photography: Olav S. Smidt-Jensen 
Production: Mayday Film 
Executive Producer: Nikolaj Burgaard

Tags:
Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com